Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ KAI ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Με μεγάλη η προσέλευση πολιτών πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ με θέμα «ΚΡΙΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» και με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιώργο Κατρούγκαλο. 
 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29-3-14 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα και διήρκησε αρκετές ώρες, με πάρα πολλές παρεμβάσεις πολιτών που τοποθετήθηκαν και έθεσαν ερωτήματα για την κρίση και τα μνημόνια.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ και το μήνυμα που έστειλε στην εκδήλωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θέμης Μουμουλίδης, ενώ ακολούθησε η εμπεριστατωμένη τοποθέτηση της συμβολαιογράφου και συντονίστριας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Θεοδώρας Γούλιαρου, για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
Ο κεντρικός ομιλητής Γιώργος Κατρούγκαλος, σε μία χειμαρρώδη ομιλία, αναφέρθηκε στο πολιτικό σκηνικό, τις αιτίες της κρίσης, τις επανειλημμένες παραβιάσεις του Συντάγματος με εφαρμοστικούς νόμους, την κρατική βία και αυθαιρεσία και την καταπάτηση των στοιχειωδών πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αναφέρθηκε επίσης στο λαϊκό κίνημα και την συλλογική δράση που μπορούν να βάλλουν ένα τέλος στην σημερινή ζοφερή πραγματικότητα και ότι η μόνη διέξοδος που υπάρχει σήμερα στην χώρα είναι η αριστερά.
Τόνισε ιδιαίτερα τον ρόλο του μαζικού κινήματος τόσο για την στήριξη μιας εναλλακτικής προοπτικής όσο και για την υπεράσπιση μιας αυριανής κυβέρνησης της αριστεράς που θα δεχτεί μία ανελέητη επίθεση από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
Αξιοσημείωτες ήταν και οι ποιοτικές παρεμβάσεις που έγιναν από τον κόσμο, δίνοντας την δυνατότητα στον καθηγητή Γιώργο Κατρούγκαλο, να επεκταθεί, σε επί μέρους ζητήματα και να τεκμηριώσει επιστημονικά και πολιτικά τόσο την κριτική στην υφιστάμενη κατάσταση, όσο και στην προοπτική ενός άλλου δρόμου για την έξοδο από την κρίση.