Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κοινή δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου και Θανάση Γερμανίδη, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, για το εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Αμυνταίου



Το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε, στις αρχές του μήνα, στο ορυχείο Αμυνταίου,  αναδεικνύει για πολλοστή φορά τους κινδύνους που κρύβονται για τους εργαζόμενους, από την έλλειψη προσωπικού, επιμελούς συντήρησης, υγιεινής και ασφάλειας. Το εργατικό ατύχημα καθιστά υπόλογη την κυβέρνηση, αλλά και τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην επιχείρηση.
 
Δυστυχώς, καθημερινά εκατοντάδες μεγάλα μηχανήματα και εγκαταστάσεις λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό της Δ.Ε.Η., ενώ, την ίδια ώρα, εργολάβοι επιβάλλοντας μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων. Παράλληλα, όπως υπογραμμίζουν και τα Σωματεία των εργαζομένων, «λίγοι μόνιμοι έμπειροι εργαζόμενοι έχουν απομείνει στην επιχείρηση, έχουν δώσει το μάξιμουμ της απόδοσής τους, δεν μπορούν και δεν φτάνουν να ελέγχουν και τις εργολαβίες».
Καλούμε άμεσα τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. να ζητήσει από την Κυβέρνηση την άρση του περιορισμού που υπάρχει και να προχωρήσει, χωρίς καθυστερήσεις, στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, για να μην υπάρξουν νέα θανατηφόρα ατυχήματα και θρηνήσουμε νέα θύματα.