Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αυτός είναι ο δρόμος του λαού!



Οι δυνάμεις του  στο δημόσιο
 Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.

 
Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την παροχή ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών.
Δεν επιδιώκουν να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι, ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία, να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Παιδεία για όλους όπως είναι η λαϊκή απαίτηση.
Ο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος (βλ. αξιολόγηση) συνδέεται με τις απολύσεις, αλλά κυρίως με την αντιδραστική αναμόρφωση του αστικού κράτους ώστε αυτό να γίνει πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πιο ταξικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες.
Είναι ο βούρδουλας του αστικού κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης για να επιβάλουν στους χώρους εργασίας το νόμο του φόβου, την οσφυοκαμψία και τη σιωπή στους δημόσιους υπαλλήλους.
Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί -στην πραγματικότητα ιδιωτικοποιεί- οργανισμούς εκχωρώντας το σχεδιασμό, τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες αυτών των οργανισμών στο μεγάλο κεφάλαιο, απολύοντας εξειδικευμένο προσωπικό και ξεπουλώντας μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιουσία τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), που ενώ το καταργεί, διατηρεί τα διόδια και παραδίδει τα κέρδη (30 εκατ. ευρώ) στους παραχωρησιούχους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν υπάρχει μέτρο αντιλαϊκό που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών κι εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ, με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Αυτόν το δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ κι αυτό το περιεχόμενο, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχουν οι αγώνες μας.
Στη βάση αυτή ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, σε Ομοσπονδίες, αλλά και από κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς.
Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί το λαό δεν υπάρχει.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ίσα - ίσα το αντίθετο θα κάνει.
Είτε τα πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς, έρχονται νέα μέτρα!
Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές Υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης, συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά τη σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμιά περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα.
Κανένας σωτήρας  από τα πάνω, καμιά κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση.
Η βελτίωση της ζωής σου είναι στα χέρια σου!
Ο λαός πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια του! Όλοι στον αγώνα!

Απαιτούμε:
·                                 Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
·                                 Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
·                                 Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους.
·                                 Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
·                                 Να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.
·                                 Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, στον αφανισμό των Ταμείων, στη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
Καλούμε κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλα, όλοι να ενημερωθούν και όλοι να κατεβούν στους δρόμους.
Να νεκρώσει το Δημόσιο!
Απευθύνουμε ξεχωριστό κάλεσμα για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία του Δημοσίου, για την κλιμάκωση της πάλης, για απεργίες και αγώνες με διάρκεια που στο στόχαστρό τους θα έχουν την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Όλοι και όλες στην απεργία. Όλοι στους δρόμους, όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Ενότητα, Οργάνωση, Αγώνας Λαϊκή Αντεπίθεση για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.