Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ Δεν παραδίνουμε τους Σταθμούς και τα Ορυχεία

Δήλωση του Δημήτρη Ζαραφίδη Υποψήφιου Δημάρχου Εορδαίας επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

Με διαδικασίες EXPRES προωθείται από την κυβέρνηση η υλοποίηση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα:
 
1. Η ΔΕΗ απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 66% της θυγατρικής της Εταιρείας ΑΔΜΗΕ ενώ το 34% θα παραμείνει στο Δημόσιο.
2. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή και το Νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ (30% στις μονάδες παραγωγής από λιγνίτη, νερό και φυσικό αέριο).
Η μικρή ΔΕΗ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της Τρόικα θα περιλαμβάνει:
· 4 λιγνιτικές μονάδες συνολικής ισχύος 1.380 ΜW ήτοι:
600 MW των μονάδων ǀ και ǀǀ του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ με 310 εργαζόμενους
ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ I, 330 MW 200εργαζόμενοι
ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΙΙ 450 ΜW (μελλοντικός σχεδιασμός)
· Ορυχεία Λιγνίτη
Ορυχείο Αμυνταίου 680 εργαζόμενοι
Ορυχείο Κλειδιού (υπο διάνοιξη – κατολίσθηση )
Ορυχείο Κομνηνών (δικαιώματα εκμετάλλευσης)
Το προσωπικό που απασχολείται στο Ορυχείο Αμυνταίου και στον ΑΗΣ Αμυνταίου περίπου 1000 θέσεις εργασίας ανήκει στο Δήμο Εορδαίας στο 70% και πλέον.
Όπως γίνεται κατανοητό η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα ο Πρώτος Ενεργειακός Δήμος της Εορδαίας θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα και όλα αυτά προσπαθούν να τα κλείσουν με διαδικασίες FAST- TRUCK από κοινού Κυβέρνηση και Τρόικα με στόχο την υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου άγριου ξεπουλήματος στους τομείς της Ενέργειας , των νερών , των αεροδρομίων και των λιμανιών της χώρας.
Η Δημοτική κίνηση «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» και ο επικεφαλής της και Υποψήφιος Δήμαρχος Εορδαίας Δημήτρης Ζαραφίδης καλούν το Λαό της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας σε εγρήγορση.
Τα σχέδια για την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο που φτιάχτηκαν εδώ και δεκαετίες από το χρήματα, τους κόπους και το αίμα του Ελληνικού λαού δε θα περάσουν.
Ο Λαός της Εορδαίας πρωτοστατώντας θα αντισταθεί. Τώρα χρειάζεται Κοινή Δράση με όλες τις Τοπικές Κοινωνίες που πλήττονται βάναυσα από το ξεπούλημα της ΔΕΗ (Εορδαία, Αμύνταιο , Φλώρινα και Κοζάνη).
Τα εργατικά Σωματεία της ΔΕΗ, τα Σωματεία των συνταξιούχων ΔΕΗ, όλα τα Εργατικά Κέντρα στη Δυτική Μακεδονία πρέπει να αντισταθούν στη λαίλαπα της εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.
Να ακυρώσουν στην πράξη τους σχεδιασμούς αυτούς που επιβάλλονται από τη Τρόικα και Μνημόνια και με μια κυβέρνηση πρόθυμη να τα υλοποιήσει.
Σαν αυριανή Δημοτική Αρχή μαζί με τους πολίτες της Εορδαίας, θα σταματήσουμε κάθε απόπειρα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ
Δεν παραδίνουμε τους Σταθμούς και τα Ορυχεία
«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» θα βρείτε μπροστά σας τα σκληρά παιδιά της Πτολεμαΐδας και όλης της Δυτικής Μακεδονίας.
Δεν σας φοβόμαστε.
Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε.