Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ



Συνάδελφε,ισσα
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ένα νέο έγκλημα. Η πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ θα σημάνει νέα δεινά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι ένα νέο επεισόδιο στον πόλεμο που έχουν κηρύξει και ακολουθεί η πώληση του υπόλοιπου 17%των μετοχών που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ. Την κερδοφορία του νέου επενδυτή την στιγμή που οι βιομήχανοι απαίτησαν και κέρδισαν μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, θα την πληρώσουν για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι (με μειώσεις μισθών, χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας, αύξηση των ατυχημάτων κ.α) και τα λαϊκά στρώματα (αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, καταστροφή του περιβάλλοντος κ.α). 
 
Πιο χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα η μεγάλη μείωση μισθών στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα μετά τη λήξη των Σ.Σ.Ε. που τους οδηγεί στην απόγνωση μιας και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν βασικές ανάγκες τη στιγμή που η υγεία, η παιδεία έχουν γίνει πανάκριβα εμπορεύματα, η φοροληστεία συνεχίζεται (χαράτσια κ.,α).
Το δουλεμπόριο στις εργολαβίες ανθεί με τις ευλογίες της ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας της μεγαλύτερα κέρδη, με εργαζόμενους χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, μισθούς πείνας, χωρίς μέτρα ασφαλείας κ.α . Ακόμα και αυτό το μεροκάματο του τρόμου σε πολλές εργολαβίες καθυστερεί πολλούς μήνες, οδηγώντας τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση, αδυνατώντας να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες.   

Συνάδελφε,ισσα
Μην σκύβεις το κεφάλι - Αγωνίσου - Πάλεψε.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τον οργανωμένο, ενιαίο αγώνα για να επιβιώσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η λογική του μικρότερου κακού, η αντίληψη ότι «τίποτα δεν γίνεται» μας οδήγησε από ήττα σε ήττα. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται. Να τους στείλουμε μήνυμα ότι δεν πάει άλλο , ότι δεν θα δεχτούμε αδιαμαρτύρητα το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Καμία σκέψη για πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ (μικρή ΔΕΗ). Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η πώληση του ΑΔΜΗΕ.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις εργολαβίες.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΠΟΛΕΜΑΜΕ :
Δευτέρα 10 Μαρτίου
8:00π.μ –Παρέμβαση στην ΣΤΕΠΟ για τη ΣΣΕ στα οκτάμηνα.
12:00μ.μ – Παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του ΑΗΣ   Πτολεμαΐδας για την απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες.
Τρίτη 18 Μαρτίου
Προειδοποιητική 2ωρη στάση εργασίας (7-9 για τις βάρδιες και 8-10 για τους ημερήσιους) και συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ (Βιομηχανικό).

Κλιμάκια του ΣΕΕΕΝ θα κάνουν παρεμβάσεις στο Ορυχείο και ΑΗΣ Αμυνταίου και ΑΗΣ Μελίτης, καθώς και συγκεντρώσεις, συσκέψεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς. 

Πτολεμαΐδα 8/3/2014