Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ για την ανατροπή Στη Δυτική Μακεδονία



Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 6 Μάρτη 2014 Η Γενική Ιδρυτική Συνέλευση του περιφερειακού σχήματος με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας διευρυμένο με αγωνιστές της αριστεράς και ανέντακτους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος της περιοχής και ομόφωνα αποφασίστηκαν:

1.      Η ονομασία του σχήματος που στο εξής θα είναι Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή. Η ονομασία του περιφερειακού σχήματος αντανακλά την ανάγκη ενός ευρύτερου μετώπου συμπόρευσης αριστερών και αγωνιστικών δυνάμεων που στόχο έχουν την ανατροπή της σημερινής πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης και συμφωνούν σ ένα μίνιμουμ μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής.
2.      Το πρόγραμμα αυτό θα έχει ως κεντρικούς άξονες, την έξοδο από την κρίση με κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων με ταυτόχρονη στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων, επαναφορά των απολυμένων και αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της Χώρας που για να πραγματοποιηθεί απαιτείται διπλή έξοδος από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
3.      Ο επικεφαλής του σχήματος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας να είναι ο Στέφανος Πράσσος, συνδικαλιστής, εργαζόμενος στα ορυχεία της ΔΕΗ. 
4.      Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες θα οριστούν από τις Γενικές Συνελεύσεις του σχήματος που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα ανά περιφερειακή ενότητα, διαδικασία που θα καταλήξει και στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια των νομών.
5.      Ψηφίστηκε ομόφωνα η Οργανωτική Επιτροπή που θα επεξεργαστεί το πρόγραμμα του Συνδυασμού και την εκλογική διακήρυξη που θα δοθούν το επόμενο διάστημα στη δημοσιότητα και θα έχει την οργανωτική και πολιτική ευθύνη για τη δράση και λειτουργία του σχήματος. Η οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους εξής:
1)      Πράσσος Στέφανος εργαζόμενος στα Ορυχεία της ΔΕΗ από Κοζάνη
2)      Βασιλόπουλος Χρήστος Χημικός Μηχανικός από Γρεβενά
3)      Ραδόπουλος Δημήτρης Γεωπόνος από Καστοριά
4)      Λιόντος Βασίλης Εκπαιδευτικός από Φλώρινα
5)      Φανή Μάρκου άνεργη από Πτολεμαΐδα
6)      Αρβανίτης Δημήτρης, μηχανικός από Κοζάνη
7)      Μουρουζίδης Παύλος Μηχανικός εργαζόμενος σε εργολαβίες της ΔΕΗ, από Πτολεμαΐδα


Το γραφείο Τύπου