Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Κοζάνης για την πώληση του ΑΔΜΗΕ



«Πωλείται ο ΑΔΜΗΕ και βάσει του χρονοδιαγράμματος ακολουθεί η μικρή ΔΕΗ (κατατέθηκε το Νομοσχέδιο) και ότι θα απομείνει, (νερά, ορυκτός πλούτος κ.λ.π) τα μοναδικά αναπτυξιακά εργαλεία της χώρας και της περιοχής μας.»
Το  είχαμε επισημάνει  σε προηγούμενη ανακοίνωση για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
 
Με δύο επιστολές μας στους Κυβερνητικούς βουλευτές τον Ιούνιο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2012 απαιτούσαμε τότε:
Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και να μην ψηφίσουν τα μνημόνια, γιατί υποθηκεύετε η χώρα για πολλά χρόνια και οδηγείται η οικονομία σε βαθειά περιδίνηση ύφεσης και ανεργίας  και το πιο σπουδαίο, η ψήφος τους είναι αντίθετη στην θέληση των εργαζομένων και των πολιτών.
Παρά λοιπόν τις δεσμεύσεις των Κυβερνητικών κομμάτων προεκλογικά, η Κυβέρνηση  Σαμαρά Βενιζέλου προχωρά ακάθεκτη και παρά την αντίθετη βούληση των εργαζομένων με διαδικασίες  εξπρές, στο ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. Α.Ε. αθετώντας βεβαίως τις εξαγγελίες τους.
Τον προβληματισμό που βάζαμε με την προηγούμενη επιστολή μας τον επαναφέρουμε και σήμερα.
«Το μεγάλο ερώτημα όμως που τίθεται ευθέως είναι τι θέλουμε και που οδηγείται η Δυτική Μακεδονία.
Θέλουμε τη ΔΕΗ ατμομηχανή ανάπτυξης για την περιφέρεια και αν ναι, πως το διεκδικούμε; εξάλλου τα ανακλαστικά μας όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν αρκετά καλά και κάτι πετύχαμε.
Σήμερα τι επιθυμούμε, τι επιδιώκουμε ή ποια είναι η στρατηγική μας και πως όλοι μαζί αντιστεκόμαστε και παλεύουμε, συνδικάτα, φορείς, κ.λ.π. για την υλοποίηση της, πέρα από το να συνεδριάζουμε σε διάφορες αίθουσες και να εκδίδουμε ομόφωνα ψηφίσματα.»
Καλούμε την περιφέρεια, τους ενεργειακούς Δήμους, οι οποίοι έχουν εγκρίνει ομόφωνα ψηφίσματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, μαζί με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία της ΔΕΗ, τα Εργατικά κέντρα, όλοι μαζί, με τους φορείς, να αγωνιστούμε για να μην ψηφιστεί και να αποσυρθεί αυτό  το επαίσχυντο νομοσχέδιο.
Είναι απαραίτητη η επαναφορά της αλληλεγγύης στην κοινωνία και η ενότητα όλων στον αγώνα, για να αντιμετωπίσουμε τα δεινά που μας επιβάλλουν.
Τέλος, καλούμε για άλλη μια φορά τους κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία και να πουν ένα βροντερό όχι στις πολιτικές του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας της περιοχής μας και της χώρας μας.
                                                              
        Γραφείο Τύπου