Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Για τους σχεδιασμούς για νέα αντεργατικά μέτρα.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο η κυβέρνηση και η Τρόικα συζητούν για παραπέρα χτύπημα στον κατώτερο μισθό, για κατάργηση των τριετιών, των υπερωριών και όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σε συνθήκες που ο εργαζόμενος λαός αγκομαχά,  πλήττεται από την ανεργία και τις συνεχόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.
 
Παράλληλα επιχειρείται συνολικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία με παρέμβαση στην εσωτερική ζωή και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ουσιαστικά η συζήτηση αφορά την απαγόρευση της. Παράλληλα επαναφέρεται στη συζήτηση το ΛΟΚ ΑΟΥΤ δηλαδή το χτύπημα της απεργίας με θεσμοθετημένη προστασία στον κάθε μεγαλοεργοδότη. Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση αντιμετώπισε πολλές απεργιακές μάχες με κήρυξη επιστράτευσης, ποινικοποιώντας στην ουσία τη σκέψη του εργαζόμενου λαού για απεργία, τη δράση του απέναντι στην πολίτικη που πλήττει τα δικαιώματα του.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
·         Πως τοποθετείται η κυβέρνηση στα παραπάνω δημοσιεύματα και πληροφορίες
·         Αν συμφωνεί η κυβέρνηση με προτάσεις που περιορίζουν δραστικά και στην πράξη αναιρούν το δικαίωμα στην απεργία.



Ο βουλευτής
Θανάσης Παφίλης