Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η ημερίδα κτηνοτροφίας στο Λιβαδερό



Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα που διοργανώθηκε στο Λιβαδερό από τον Δήμος Σερβίων – Βελβεντού και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων
Ν. Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης με θέμα «Διατροφή, Ορθή Διαχείριση, Γενετική Βελτίωση Αιγοπροβάτων». 
 

Τις εισηγήσεις των ομιλητών-επιστημόνων ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από τους κτηνοτρόφους του Λιβαδερού και της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αποτελούν και τη βάση για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος επισημαίνοντας τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τόσο με τους κτηνοτρόφους όσο και με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Κέντρο Γενετικής, ΕΘΙΑΓΕ κ.α.)
Η ημερίδα στο Λιβαδερό ήταν ουσιαστικά η συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Κέντρου Γενετικής. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση των κτηνοτρόφων στα Σέρβια με θέμα την Πιστοποίηση Ελληνικών Φυλών καθώς και μία σειρά άλλων ζητημάτων που αναδεικνύονται μέσα από αυτή τη συνεργασία με στόχο βέβαια την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής που σχετίζονται με την κτηνοτροφία.


Βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://vimeo.com/88995830 - Αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Νίκος Λαζαριώτης, Dr. Γκαρσέν Αθανάσιος, Προϊστάμενος Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσημβρίας
  

Εισηγητές και θέματα που αναπτύχθηκαν:
Dr. Γκαρσέν Αθανάσιος, Προϊστάμενος Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσημβρίας «Σημασία της διατροφής στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις- Χρησιμοποιούμενες Ζωοτροφές - Σιτηρέσια αιγοπροβάτων»
Dr. Άννα Παμπουκίδου «Οδηγίες ορθής διαχείρισης αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων»
Dr. Σταματίνα Τριβιζάκη «Γενεαλογικά βιβλία - Γενετική βελτίωση εκτροφών αιγοπροβάτων»