Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα



Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μάρτη αναμένεται να παρευρεθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας ο περιφερόμενος ναζιστικός θίασος της Χρυσής Αβγής. Με αφορμή την «παρουσίαση του ψηφοδελτίου» για τις περιφερειακές εκλογές, θα επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν την πόλη και να τη μολύνουνε με κηρύγματα μίσους.
Επικεφαλής του θίασου θα βρίσκονται όσοι βουλευτές της συμμορίας δεν έχουν μπει ακόμα στη φυλακή, ενώ ήδη υπάρχει δικαστικό πόρισμα δίωξης όλων τους, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
 
Το θράσος των κυβερνητικών μηχανισμών που  επιτρέπει σε εγκληματίες (με βάση μάλιστα τα δικά τους, τα αστικά κριτήρια) να κάνουν ανεμπόδιστα τον «προεκλογικό τους αγώνα», είναι απύθμενο.Ο κυνισμός όσων φορέων, συλλογικοτήτων και δημοτικών κινήσεων της Εορδαίας σφυρίζουν αδιάφορα για την έλευση των Ναζί στην περιοχή που γνώρισε θηριωδίες και ολοκαυτώματα από τους Χιτλερικούς, ξεχειλίζει.
Οι φασίστες της ΧΑ ξέρουν ότι «παίζουν μπάλα» σε ευνοϊκό γι αυτούς έδαφος-φροντίζει γι αυτό η ακροδεξιά συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Που δολοφονεί γυναικόπαιδα στο Φαρμακονήσι, που χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές κατά τα χιτλερικά πρότυπα , που βασανίζει, καταδιώκει και νομοθετεί συστηματικά εναντίον μεταναστών και προσφύγων. Προσπαθεί έτσι να στρέψει τη μια μερίδα φτωχών ενάντια στην άλλη, για να μη στραφεί η λαϊκή οργή ενάντια στις πολιτικές που επιβάλλουν οι πλούσιοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές. Οι Νεοναζί προσπαθούν να ανακάμψουν μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι, και «κολυμπάνε σαν το ψάρι μέσα στο νερό», αφού ο ίδιος ο Σαμαράς προωθεί τη θεσμική φασιστικοποίηση του κράτους.
Όμως δε φταίνε οι μετανάστες για τα μνημόνια, για την ασυδοσία των τραπεζιτών, για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά των πλουσίων, για τη διάλυση της υγείας και της παιδείας, για τη φτώχεια και την ανεργία. Στην Ελλάδα του Σαμαρά «δεν χωράει» κανένας εργαζόμενος, άνεργος, φτωχός.  Με πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με το 38% του πληθυσμού να ζει με κάτω από 330 Ευρώ το μήνα, με  εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους υπερχρεωμένους, με κομμένο ρεύμα, νερό ή θέρμανση. Για όλα αυτά φταίει η ντόπια άρχουσα τάξη, η κυβέρνηση, οι ευρωπαίοι τραπεζίτες. Ντόπιοι και μετανάστες είμαστε το ίδιο θύματα, και πρέπει να σπάσουμε τους ψεύτικους διαχωρισμούς που μας επιβάλλουν-να ενωθούμε για την ανατροπή τους.
Καλούμε όλο τον κόσμο σε αντιφασιστική συγκέντρωση, για να κρατήσουμε την πόλη καθαρή από εμετικές παρελάσεις και ναζιστικά σκουπίδια. Καλούμε όλο τον κόσμο να βροντοφωνάξει ότι οι Ναζί είναι ανεπιθύμητοι, ότι ο φασισμός δεν θα περάσει, ότι η Εορδαία ήταν, είναι και θα παραμείνει αντιφασιστική.