Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Οι Σύλλογοι εργαζομένων των Δήμων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στις 28 Φεβρουαρίου 2014  ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 στην Πτολεμαϊδα (Δημαρχείο Δήμου Εορδαίας), ομόφωνα εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα για το Προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας (αρ. 30 του ν. 4223/2013, ΦΕΚ 287 Α ) και τον τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων.
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Η δημοσιοποίηση της διαδικασίας για τον τρόπο επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων για την εφαρμογή του «Προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας», αλλά και η νέα περικοπή πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (94 εκατ. ευρώ από τους Κ.Α.Π. του 2014) αποδεικνύει πώς στόχος και μόνο  της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συγκυβέρνηση αλλά και μεγάλη μερίδα αιρετών προχωρούν χωρίς κανένα δισταγμό τη διαδικασία της δήθεν «εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας» κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, χωρίς σύμπραξη των Συνταγματικά επιβεβλημένων οργάνων (των Υπηρεσιακών Συμβουλίων) αλλά ακόμα και αίροντας την πάγια απαγόρευση οποιασδήποτε υπηρεσιακής μεταβολής λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Είναι ολοφάνερο ότι μετά τη νομοθετική ρύθμιση και την έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης ήρθε να ολοκληρώσει το «βόλεμα» ημετέρων της συγκυβέρνησης αλλά και της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς πρόκειται για φωτογραφική διαδικασία μοριοδότησης ορισμένων εργαζομένων με συγκεκριμένα προσόντα.

Με βάση τα πιο πάνω είναι ξεκάθαρο ότι η δήθεν «εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα» είναι ο προθάλαμος για νέες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σοβαρό «εμπόδιο» για την υλοποίηση του νέου σχεδίου τους  είναι η δεινή οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α. και η μη ύπαρξη απαραίτητων πιστώσεων.

Ενώ συμβαίνουν αυτά την ίδια στιγμή μεθοδεύονται με την τροποποίηση του τρόπου αξιολόγησης των εργαζομένων, αθρόες απολύσεις, θεωρώντας εκ των προτέρων υποχρεωτικά «άχρηστο και ανίκανο» το 15% των αξιολογουμένων. Μια απαράδεκτη διαδικασία που θέτει ως στόχο τις απολύσεις και που δικαιώνει όσους καταγγέλλουν τις δήθεν αξιολογήσεις ως διαδικασία ενταγμένη στον μνημονιακό στόχο των απολύσεων και σε καμιά περίπτωση ως μέσο αναβάθμισης της λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Οι ανωτέρω μεθοδεύσεις μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και καλούμε τους Δημάρχους Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας α) να μην συμμετέχουν στην εφαρμογή του Προγράμματος εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας και β) να αποτρέψουν την εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου «αξιολόγησης των εργαζομένων».

Οι εκδίδοντες το ψήφισμα σύλλογοι εργαζομένων των Δήμων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας:
Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Κοζάνης
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Εορδαίας
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων  Καστοριάς
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Γρεβενών
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Φλώρινας-Αμυνταίου