Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κοινή δήλωση του Θανάση Πετράκου και της Ευγενίας Ουζουνίδου, Υπευθύνων του τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.



Η Συγκυβέρνηση της καταστροφής προχωράει στην πλήρη διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Πριν από λίγο έδωσε στη δημοσιότητα το νέο καταστροφικό νομοσχέδιό της με το οποίο δημιουργεί τη λεγόμενη «Μικρή Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού» στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά και των πελατών της. 
 
Σε αυτή εντάσσει τις λιγνιτικές μονάδες του Αμυνταίου 1 και 2, τις μονάδες της Μελίτης 1 και 2. Τα ορυχεία του Αμυνταίου, της Λακκιάς, του Κλειδιού, της Μελίτης, των Κομνηνών 1 και 2 και της Βεύης. Επίσης τις Υδροηλεκτρικές μονάδες της Πλατανόβρυσης, του Θησαυρού, της Άγρας, του Εδεσσαίου και το Πουρνάρι 1 και 2. Επίσης και την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Φ.Α. του ΑΗΣ Κομοτηνής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό, για να μη περάσει αυτό το εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα της Συγκυβέρνησης. Οι εντολοδόχοι της Τρόϊκα Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν τη στρατηγικότερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας. Η ΔΕΗ δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του Ελληνικού λαού και δε θα επιτρέψουμε να την ξεπουλήσουν.
Όπως τονίσαμε και για τον άθλιο νόμο με τον οποίο θέλουν να ξεπουλήσουν τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα τετελεσμένο και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλο τον Ελληνικό λαό να δημιουργήσει ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο και να αποτρέψει αυτό ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Το Γραφείο Τύπου