Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Με εμφιαλωμένο νερό συνεχίζουν στους Λαζαράδες και το Φρούριο - Λοιπές αποφάσεις για τα Καμβούνια



Αρκετά ήταν τα θέματα της περιοχής των Καμβουνίων, τα οποία απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού, στη συνεδρίαση της Τρίτης 4 Μαρτίου 2014.
Ελήφθησαν δε οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Ομόφωνη απόφαση έγκρισης δαπάνης 9.000 € για την προμήθεια εμφιαλωμένου νερού, για τις ανάγκες των οικισμών Λαζαράδων και Φρουρίου (Α/Α θέματος 25).
 
Για μεν τους Λαζαράδες το πρόβλημα είναι γνωστό, αφού με την υπ’ αριθμ.1966/12-03-2010 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έχει απαγορευτεί η χρήση νερού προς πόση στον οικισμό των Λαζαράδων, λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης νιτρικών ΝΟ3. ‘Ένα πρόβλημα που μετά παρέλευση τεσσάρων ετών, δεν φαίνεται να έχει δρομολογηθεί η επίλυσή του.
Για το Φρούριο το πρόβλημα προέκυψε λόγω βλάβης του αντλητικού συγκροτήματος της γεώτρησης στη θέση Ισιώματα της Τ.Κ. Μικροβάλτου, από όπου τροφοδοτούνται το Φρούριο και -εν μέρει- το Τρανόβαλτο. Για την τροφοδοσία του Τρανοβάλτου επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόβλημα, λόγω επάρκειας από την παλιά γεώτρηση και ασφαλώς των μειωμένων αναγκών την περίοδο αυτή.
Πάντως η βλάβη στη γεώτρηση στη θέση Ισιώματα, είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, αφού κρίθηκε ότι πρέπει να αντικατασταθεί το υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα (πομόνα), καθώς και οι σωληνώσεις της γεώτρησης που έχουν διαβρωθεί. Κόστος που εκτιμάται περί τις 15.000 €, ποσό βέβαια που δεν είχε προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό, και θα πρέπει να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την ταχύτερη διευθέτηση του θέματος.
2. Ομόφωνη έγκριση δαπάνης 3.000 € για την επανέκδοση του βιβλίου του π. Νικηφόρου «Μικροβάλτου Περιλειπόμενα…» (Α/Α θέματος 28).
3. Ομόφωνη απόφαση διενέργειας διαγωνισμού εκμίσθωσης του σχολικού αγροτεμαχίου 249, έκτασης 5.064 τ.μ. της Τ.Κ. Μικροβάλτου. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σχετικού ενδιαφέροντος της Ιωάννας Κ. Αντωνοπούλου για εκμίσθωση του εν λόγω αγροτεμαχίου (Α/Α 23).
4. Ομόφωνη απόφαση για τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, με την εγγραφή πίστωσης 6.000 € για τις ανάγκες βελτίωσης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο της Ελάτης (A/A 17).
5. Ομόφωνη απόφαση για χορήγηση 2ης παράτασης του έργου «Επέκταση – αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Τρανοβάλτου – Β’ Φάση», μέχρι τις 12 Απριλίου 2014, λόγω «δυσμενών καιρικών συνθηκών». Ένα έργο που υπογράφηκε περί τα τέλη του 2012 με χρόνο παράδοσης μετά 4 μήνες, δεν περατώθηκε ακόμη, με ουσιαστική αιτία βέβαια την έλλειψη τακτικής χρηματοδότησης (Α/Α 11). 
6. Ομόφωνη απόφαση έγκρισης του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Δημιουργία μουσειακού-μνημειακού χώρου μάχης Λαζαράδων στον οικισμό Λαζαράδων» (Α/Α 6).

Γ. Μαστρ./mikrovalto.gr