Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Δομής Ισότητας των Φύλων Ε.Κ. Ν.Κοζάνης



Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων
 
Η Δομή Ισότητας των Φύλων Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, σας προσκαλούν σε επιμορφωτικό σεμινάριο  που θα υλοποιηθεί με στόχο την επιμόρφωση εργαζόμενων γυναικών στα ζητήματα του συνδικαλισμού και της ισότητας των φύλων, υπό το πρίσμα της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.
 Στόχος των ενεργειών του σεμιναρίου αποτελεί η ενίσχυση της δικτύωσης, η προώθηση της αυτενέργειας και της συλλογικής δράσης, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής και διεκδικητικής ικανότητας των γυναικών συνδικαλιστριών και η ενεργοποίησή τους ώστε να ανιχνεύουν και να αξιοποιούν πηγές γνώσης πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν (εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικής δικτύωσης, προφορικής ιστορίας) με δημιουργικό τρόπο.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:
«Από την προσωπική εμπειρία στη συλλογική δράση: Κοινωνική Δικτύωση με την οπτική του φύλου»
διάρκειας 15 ωρών και εκπαιδεύτρια την κα Κωνσταντίνα Κράνου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, θα πραγματοποιηθεί :
Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 (ώρα προσέλευσης 16:30)
&
Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 (ώρα προσέλευσης 9:30)
και απευθύνεται σε γυναίκες εργαζόμενες.
Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου αφορούν σε θέματα σεξισμού, πως παρουσιάζονται οι γυναίκες από τα ΜΜΕ. Επίσης οι συμμετέχουσες, μέλη σωματείων θα ενθαρρυνθούν στο να δημιουργήσουν mail (προσωπικά & σωματείου), καθώς και λογαριασμούς των σωματείων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) για τη διευκόλυνση της διάχυσης των πληροφοριών στα  μέλη τους.
Η εκπαιδευτική μέθοδος του σεμιναρίου βασίζεται σε βιωματικές και συμμετοχικές τεχνικές.
Χώρος διεξαγωγής:  Αίθουσα συνεδριάσεων Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης, Νικ. Πλοκοπίτη 4, 50100, Κοζάνη.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σεμινάριο μπορείτε να απευθύνεστε στην κα. Δενδρή Ιωάννα, τηλ: 2461049780, email  ekkozisotita@gmail.com   
Για το σεμινάριο θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.