Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στους εργολάβους στην ΔΕΗ



Σε στάσεις εργασίας προχώρησαν εργαζόμενοι στους εργολάβους που δραστηριοποιούνται στη ΔΕΗ στο Ορυχείο Καρδιάς γιατί παραμένουν για τρίτο μήνα απλήρωτοι. Οι εργολάβοι και η ΔΕΗ αδιαφορεί για την καταβολή των μισθών στερώντας τους έτσι και τα αναγκαία για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, ενδεικτικό το πώς σχεδιάζουν να είναι το εργασιακό μέλλον όλων των εργαζομένων και τι είδους «ανάπτυξη» και «ανταγωνιστικότητα» εννοούν  οι υπάλληλοι της τρόικας και της Ε.Ε Σαμαράς και Βενιζέλος. Θέλουν τον εργαζόμενο λαό εξουθενωμένο στην φτώχεια και στην δυστυχία για να μπορούν να κερδίζουν υπέρογκα κέρδη αυτοί που κλέβουν με την βοήθεια τους  τον δημόσιο πλούτο της χώρας το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
 
Το συνδικάτο ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» στηρίζει και συμπαραστέκεται τους εργαζόμενους στο δίκαιο αγώνα που δίνουν ενάντια στα τυχοδιωκτικά παιχνίδια των εργολάβων  με την σιωπηλή στήριξη της διοίκησης της ΔΕΗ.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμαι
·        Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την αποπομπή των εργολάβων από τα ορυχεία και τους σταθμούς.
·        Την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στην ΔΕΗ με αξιοκρατικά κριτήρια με βάση τις ανάγκες των υποψήφιων προς πρόσληψη και από αυτούς που εργάζονται σήμερα στους εργολάβους.
·        Πρόσληψη με οκτάμηνες συμβάσεις μόνο στις εποχικές και βοηθητικές θέσεις με ισότιμες εργασιακές σχέσεις με το τακτικό προσωπικό με την πλήρη κάλυψη και στήριξη της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων.
·        Ζητάμε ΔΕΗ ενιαία δημόσια εθνικοποιημένη 100% στο κράτος με εργατικό έλεγχο  με αξιοπρεπή μισθούς με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για όλους τους εργαζόμενους και μικρομεσαία στρώματα.

Αγώνας με ενότητα όλων των εργαζομένων για να σταματήσει σήμερα  ο κοινωνικός και οικονομικός   κατήφορος των εργαζομένων και να αρχίσει ο κατήφορος για τους εργολάβους και τους κυβερνόντες μαζί με τα ντόπια και ξένα αφεντικά τους.

ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 10/3/2014