Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Eπίκαιρος (προεκλογικός) διαγωνισμός ανάθεσης έργου από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.



Απορίας άξιον τυγχάνει ο χρόνος δημοπράτησης του έργου ''Αποκατάσταση κατολίσθησης στο δρόμο Βελβενδού-Καταφύγι'', από τη Περιφέρεια παραμονές εκλογών αξίας 2,4 εκ Ευρώ. Αποτελεί το κύκνειο άσμα του αντιπεριφερειάρχη  ή είναι  το έργο που χρυσώνει το χάπι για την ψήφο των Βελβενδινών! Για μένα μοιάζει πολύ με το τερτίπι της υποψηφιότητας του τέως  αντι περιφερειάρχη στον Δήμο Σερβίων -Βελβενδού,  το οποίο θα φανεί στην συνέχεια της πορείας προς τις εκλογές.
 
    Η ουσία όμως της υπόθεσης είναι το ότι το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες διαμορφώσεις αποκατάστασης και υποστήριξης της οδού, τα υδραυλικά συστήματα αποστράγγισης, τις τελικές εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, υδροσποράς, φύτευσης την κατασκευή σωληνωτών αγωγών και πλευρικών τάφρων όπως ακριβώς αναφέρονται στην μελέτη ,οι περισσότερες των οποίων αναφερόταν  προφανώς και στην προηγούμενη μελέτη του εκτελεσθέντος έργου πριν γίνουν οι κατολισθήσεις για το οποίο δαπανήθηκε από την τέως Νομαρχία  ποσό( 2.600.000 ευρώ)την τελευταία πενταετία, συν το ποσό συμπληρωματικής σύμβασης εάν ενθυμούμαι καλά. Εδώ λοιπόν  γεννούνται  οι απορίες, μήπως για την τωρινή αποκατάσταση είναι υπεύθυνος ο εργολήπτης του προηγούμενου έργου! Πού οφείλονται οι κατολισθήσεις! Σε κακοτεχνία! Σε παράληψη εκτέλεσης  εργασιών  της πρώτης μελέτης! Τί λένε για όλα αυτά οι  Τεχνικές Υπηρεσίες της τέως Νομαρχίας και της Περιφέρειας, καθώς και οι επιβλέποντες και παραλαβόντες το έργο μηχανικοί! Καλό θα είναι να δημοσιεύσουν την μελέτη του πρώτου έργου και της συμπληρωματικής σύμβασης για να βγει στο φως όλη  η αλήθεια, το ότι δηλαδή ο συγκεκριμένος δρόμος θα στοιχίσει συνολικά περί τα έξι (6) εκατομμύρια Ευρώ και δεν γνωρίζουμε αν έπεται και συνέχεια.
    Κάποτε όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ορισμένοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ανάγκες  οδοποιίας υπάρχουν σε ολόκληρη την Δυτ.Μακεδονία.

Αρης Μποτζατζής