Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Νέα επιτυχία του Γυμνασίου Σερβίων σε διαγωνισμό Γαλλοφωνίας



 
Η Γαλλοφωνία ως θεσμός προσδιορίζει μία διεθνή οργάνωση 56 κρατών, στις πέντε ηπείρους, που έχουν την Γαλλική ως μητρική ή επίσημη γλώσσα. Περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων προώθησης της Γαλλικής Γλώσσας και των αξιών που πρεσβεύει, δηλαδή της πολιτιστικής ποικιλίας, της πολυγλωσσίας, της αλληλεγγύης του αλληλοσεβασμού και των Δημοκρατικών αξιών και του ανθρωπισμού.
 
Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2014, που διοργανώνει κάθε χρόνο στην Ελλάδα η Γαλλική Πρεσβεία, το Σχολείο μας συμμετείχε με την Β’ τάξη του τμήματος Γαλλικής και κέρδισε το Βραβείο παρουσίασης (diaporama).
Το Σχολείο μας διαγωνίστηκε με άλλα Γυμνάσια, απ’ όλη την Ελλάδα, που διδάσκονται την Γαλλική Γλώσσα, διακρίθηκε και κλήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για να του απονεμηθεί το Βραβείο.
Οι μαθητές μας, ανταποκρινόμενοι στο θέμα του διαγωνισμού, που ήταν «Η Τρελή Διακήρυξη των δικαιωμάτων της Θάλασσας», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών κας Άννας Μαλούτα, δημιούργησαν και παρουσίασαν με καινοτόμο και καλλιτεχνικό τρόπο το παραπάνω θέμα στα Γαλλικά.
Ευχόμαστε η δημιουργικότητα και η δράση των μαθητών μας και των καθηγητών μας να στέφεται πάντα με επιτυχία

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σερβίων
Παπαμάρκος Στυλιανός