Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Τρομοκρατική προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων.



ΕΡΩΤΗΣΗ  Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Διαφάνειας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
      Η Εισαγγελία της Αθήνας, με τη με αριθμό ΕΓ94-13/615 από 22-1-2014 παραγγελία της, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για «πράξεις που έλαβαν χώρα στις 13-10-2011 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
 
      Η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, το οποίο με έγγραφό του προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων –ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ζητά τα  πλήρη στοιχεία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Ελεγκτικής Επιτροπής, μέχρι και των αντιπροσώπων στο συνέδριο, απαιτώντας με τον τρόπο αυτό να γίνουν καταδότες των συναδέλφων τους.
      Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα νέο σοβαρό κρούσμα απόπειρας μαζικής  τρομοκράτησης των εργαζομένων, μέσω της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης τους, προκειμένου να αποδεχτούν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, όπως οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις κλπ. Συνιστά επίσης ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους εισαγγελείς και την Ασφάλεια για να τρομοκρατήσει εργαζόμενους μέσω του φακελώματός τους. Το Δεκέμβριο 2013 είχε υπάρξει αντίστοιχο κρούσμα σε βάρος των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, από τους οποίους ζητούσαν τα πρακτικά Γενικής Συνέλευσης και τα στοιχεία ταυτότητας των μελών της απεργιακής επιτροπής.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:
-Ποιο είναι το περιεχόμενο της παραπάνω εισαγγελικής παραγγελίας, για ποιο σκοπό ζητούνται τα στοιχεία όλων των μελών των συνδικαλιστικών οργάνων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέχρι και των αντιπροσώπων του συνεδρίου της και για ποιο λόγο ανέλαβε και αυτή την υπόθεση το συγκεκριμένο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας
-Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση απέναντι σε αυτή τη νέα, τρομοκρατική προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και παρέμβασης στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματός τους; Ποια μέτρα σκοπεύει να  λάβει για να ανακληθεί το παραπάνω έγγραφο και η εισαγγελική παραγγελία, να σταματήσει η παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και η ποινικοποίηση των αγώνων τους
Οι Βουλευτές

Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης