Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Όχι στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Ενέργεια κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα



Η συγκυβέρνηση  Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με την προώθηση της διαδικασίας πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» κάνει ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη υποταγή του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας στις ανάγκες κερδοφορίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Είναι συνέχεια της πορείας ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 90 κατά τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου. 

Οι υπηρέτες της ανταγωνιστικότητας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση και στο συνδικαλιστικό κίνημα συμφώνησαν στην στρατηγική που μετέτρεπε την ενέργεια σε ένα εμπόρευμα όλο και πιο ακριβό για την εργατική –λαϊκή οικογένεια. Συνέβαλαν όλοι μαζί στο να περάσει με τις λιγότερες αντιδράσεις, καλλιέργησαν αυταπάτες τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, βιώσιμη  και πράσινη ανάπτυξη. 
Αντί γι΄αυτό οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται, τα ατυχήματα να αυξάνουν, να εντατικοποιείται η εργασία. Αυξήθηκαν παράλληλα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στα οκτάμηνα πριν λίγους μήνες λόγω της λήξης μιας σειράς κλαδικών συμβάσεων οι μισθοί έπεσαν στον πάτο, ενώ οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες βιώνουν ένα εργασιακό «Νταχάου», απλήρωτοι για μήνες, χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας κάτω από συνθήκες τρομοκρατίας. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είδαν χιλιάδες θέσεις εργασίας να χάνονται, βίωσαν την καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω της υπερεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων, την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι απαγορευτική, ενώ προβλήματα και καθυστερήσεις προέκυψαν με τις μετεγκαταστάσεις πληττόμενων οικισμών, τα οποία θα οξυνθούν με την ιδιωτικοποίηση. Η πώληση της μικρής ΔΕΗ θα οξύνει  τα παραπάνω φαινόμενα οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας, χειροτέρευση των όρων εργασίας, αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, του κόστους των ήδη υπαρχόντων δικτύων τηλεθέρμανσης αλλά και της επέκτασης των δικτύων στην πόλη της Φλώρινας και σε άλλα χωριά της περιοχής. 
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή με όλες του τις δυνάμεις και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα  έδωσε τη μάχη για να αναδειχτούν στους εργαζόμενους οι συνέπειες αυτής της πολιτικής. Έδωσε και δίνει μάχες για τα δικαιώματα των εργαζομένων ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Προτείνει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού. Την κοινωνικοποίηση του κλάδου της ενέργειας με την δημιουργία ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας ,στον οποίο θα είναι ενταγμένη και η ΔΕΗ. Ο ενιαίος αυτός φορέας θα εντάσσεται στον Πανεθνικό Επιστημονικό Κεντρικό Σχεδιασμό που στόχο θα έχει την ανάπτυξη τη οικονομίας στη βάση ικανοποίησης των διευρυμένων εργατικών –λαϊκών αναγκών.
Αυτή την πολιτική μόνο μια εξουσία μπορεί να την επιβάλει, η Εργατική – Λαϊκή Εξουσία η εξουσία της εργατικής τάξης με τους συμμάχους της, με την κλαδική της οργάνωση, με τους άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους της, χωρίς κανένα προνόμιο γι’ αυτόν που ασκεί την εξουσία. Με αυτήν την προοπτική πρέπει να ενισχυθεί η ανάπτυξη της πάλης και της λαϊκής συμμαχίας για να εμποδιστούν και να ανατραπούν τα αντιλαϊκά- κυβερνητικά σχέδια της Ε.Ε και των μονοπωλίων. Ο λαός να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, να τιμωρήσει στις εκλογές του ΜΑΗ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να βγάλει ενισχυμένο το ΚΚΕ παντού.  

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στις 7:00 μ.μ
Κεντρική Πλατεία Φλώρινας
Ομιλητής : Βήττας Γιάννης , μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας με την Λαϊκή Συσπείρωση.
Θα χαιρετίσουν τα μέλη της Τ.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ:
Καρατζίδης Βασίλης , υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας
Παπαναστασίου Βίκυ, υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας