Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΠΩΛΗΣΗ ΔΕΗ Α.Ε.



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού κατά την έκτακτη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/03/2014 με αποκλειστικό θέμα την επικείμενη διάλυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και το ξεπούλημα της εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
«Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η συγκυβέρνηση βγάζει στο σφυρί όχι μόνο τα ασημικά αλλά και το σπίτι του ελληνικού λαού. Αφού με τη δήθεν διαδικασία των διαγωνισμών εκποιήθηκαν κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου σήμερα ήρθε η ώρα για το ξεπούλημα της πλέον στρατηγικής επιχείρησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Ο κίνδυνος να βρεθεί η χώρα μας απόλυτα εξαρτημένη ενεργειακά είναι πλέον ορατός.
 
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ θίγει άμεσα την περιοχή μας.
Θα αμφισβητηθούν ή θα θιγούν:
 - Το εισόδημα και η απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων.
 - Οι αποκαταστάσεις εδαφών και η αντιμετώπιση της ρύπανσης.
 - Ο τοπικός πόρος και οι απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.
 - Η χρήση των νερών των τεχνητών λιμνών για άρδευση και κατά συνέπεια το αγροτικό εισόδημα.
 - Το σύνολο της οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας δεδομένου ότι και οι εμπορικές δραστηριότητες και οι υπηρεσίες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στα εισοδήματα από την απασχόληση στη ΔΕΗ.
 - Τέλος οι καταναλωτές, γιατί θα είναι αναπότρεπτη πλέον η αύξηση των τιμολογίων του αγροτικού και του οικιακού ρεύματος.
Ένας Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει τέσσερα στρέμματα για να εγκατασταθεί μια κτηνοτροφική μονάδα και κάποιοι με μια υπογραφή ξεπουλούν δημόσια περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού καταδικάζει τη διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ, που αρχίζει με την διάσπασή της, στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Κανείς να μην έχει αυταπάτες. Πρόκειται για ένα οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα με εθνικές διαστάσεις.
Η παροχή ενέργειας πρέπει να γίνεται από μια ενιαία και κοινωνικά ελεγχόμενη επιχείρηση που θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την οικονομία.»