Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ -  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ - ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΕΟΠΠΥ - ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Εργαζόμενες/νοι, άνεργες/οι,νέες/οι
 
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ θέλει το 2014 να είναι μια ακόμα χρονιά συνέχισης των βάρβαρων μέτρων με ένα νέο μνημόνιο στα σκαριά πάνω σε ένα λαό που δεν αντέχει άλλο. Θα είναι η χρονιά περαιτέρω εκτίναξης της ανεργίας με τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και την απελευθέρωσή τους στον ιδιωτικό τομέα. Θα είναι το έτος διάλυσης της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης. Θα είναι η χρονιά των εξώσεων και της φοροεπιδρομής.
Η 22 Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο με τις πρώτες καθαρές απολύσεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο καθώς χιλιάδες σχολικοί φύλακες, καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, εργαζόμενοι σε υπουργεία θα πεταχτούν στον «καιάδα» της ανεργίας. Από τον περασμένο Νοέμβρη χιλιάδες συμβασιούχοι απολύθηκαν παρά τις δικαστικές αποφάσεις. Μετά το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων μεθοδεύεται η κατάργηση πολλών οργανισμών του δημοσίου. Ετοιμάζονται άλλες 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο και άλλες τόσες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με το νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση μέσω της «αξιολόγησης» δημιουργείται ένας μόνιμος μηχανισμός απολύσεων καθώς το 15% των υπαλλήλων θα βαθμολογείται υποχρεωτικά(!!) κάτω από την βάση. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο  να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, βάσει των οποίων εξετάζονται οι μονιμοποιήσεις εργαζομένων  που έχουν γίνει σε βάθος 15ετίας με διαφορετικά-διαβλητά κριτήρια και με βασικό στόχο νέες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
Το 2014 θα είναι το έτος μηδέν για την υγεία με το κλείσιμο των πολυιατρείων και την υποβάθμιση των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ. Με τις απολύσεις των γιατρών του οργανισμού που δεν θα αποδεχτούν τον εκβιασμό ένταξής τους στο νέο σύστημα και τις μηδενικές προσλήψεις. Με την μεταφορά όλης της χρηματοδότησης του οργανισμού στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις της υγείας. Την ώρα που 3 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, οι περιορισμοί σε παροχές, φάρμακα και εξετάσεις, οι αυξημένες συμμετοχές και τα «χαράτσια» θα αποκλείσουν εκατομμύρια ασφαλισμένους που δεν θα μπορούν να πληρώσουν από τις άδειες τσέπες τους. Επιπλέον, η  απόλυτη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων είναι προ των πυλών.
Η  κυβέρνηση έχει δείξει με κάθε τρόπο ότι, μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η πολιτική της θα χρησιμοποιήσει όλους τους κρατικούς – και πιθανόν και παρακρατικούς – μηχανισμούς για να καταστείλει το εργατικό κίνημα. Ο αυταρχισμός τους όμως είναι το «κύκνειο» άσμα τους.

Εργαζόμενες/νοι, άνεργες/οι,νέες/οι

Το επόμενο τρίμηνο θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο εφόσον αυτήν την περίοδο θα εφαρμοστούν τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα των απολύσεων, νέων διαθεσιμοτήτων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών, κατάργησης δομών του δημοσίου και νέων ιδιωτικοποιήσεων. Χρειάζεται να οργανώσουμε έναν πολύμορφο, συγκρουσιακό αγώνα διαρκείας με ενεργοποίηση της κοινωνίας, συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς, απεργίες με στόχο να αποκρούσουμε τα παραπάνω μέτρα και να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
Απαιτείται σχεδιασμός και προετοιμασία, κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων με ΑΜΕΣΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στις 22 Μάρτη!
Οι 48ωρες απεργίες του Μάρτη μπορεί να γίνουν η αφετηρία της εργατικής αντεπίθεσης για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ, για την επιβολή μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής ατζέντας, που θα προβάλλει τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας και θα δίνει το όραμα και την ελπίδα στους εργαζόμενους για να αγωνιστούν. Με αιτήματα την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την προστασία και διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την υπεράσπιση των λαϊκών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, την επαναφορά εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και συλλογικών δικαιωμάτων, που αφαιρέθηκαν βίαια τα τελευταία χρόνια, και την εργασιακή αποκατάσταση όλων όσων απολύθηκαν.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11π.μ:
-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ