Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου στη Σιάτιστα από το ΚΚΕ


Οι Κομματικές Οργανώσεις της Σιάτιστας πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου «Τετράδια Φυλακής» του Λάζαρου Σπυρόπουλου, από τον Γιώργο Στραβού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 10 Νοέμβρη 2013, στις 11:30 πμ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σιάτιστας.

 
Ο Λάζαρος Σπυρόπουλος εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1941. Πολέμησε στις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Με το τέλος του εμφυλίου πολέμου πήρε το δρόμο της προσφυγιάς. Το Οκτώβρη του 1954 έρχεται παράνομα στην Ελλάδα και τον Νοέμβρη του 1954 συλλαμβάνεται. Παρέμεινε στις φυλακές για 18 ολόκληρα χρόνια. Το 1971 αποφυλακίζεται και έφυγε παράνομα στην Βουλγαρία, όπου ανταμώνει για πρώτη φορά την κόρη του.
Από το 1976 που επαναπατρίστηκε δούλεψε για το κόμμα από διάφορα μετερίζια. Αποτέλεσε γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης, και Φλώρινας, ενώ για πολλά χρόνια του είχε ανατεθεί η καθοδήγηση των οργανώσεων Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας. Σημαντική ήταν η συμβολή του στο να παραμείνει το ΚΚΕ όρθιο στις αρχές του Μαρξισμού – Λενινισμού την περίοδο 1991. Ως την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν πιστός στρατιώτης του κόμματος.
Μέσα από τα «Τετράδια Φυλακής» παραθέτει τα γεγονότα, δίνει πολλά στοιχεία, όχι μόνο για τα βασανιστήρια στα οποία υπόκειντο οι πολιτικοί κρατούμενοι, αλλά για την οργάνωση της ζωής των πολιτικών κρατουμένων μέσα στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ώστε να μπορούν να αντέξουν.


Κοζάνη 7/11/2013