Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΕΜΕ!!!



ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι και όλες στην απεργία, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου


Νέα μέτρα, νέοι φόροι, νέα επίθεση για άλλη μια φορά. Σήμερα πια όλοι καταλαβαίνουν πως κάθε μέρα παραμονής της κυβέρνησης των μνημονίων διευρύνει τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία. Οι κλαδικές Συμβάσεις έχουν εξαφανιστεί, οι μισθοί μειώνονται καθημερινά, οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, τρομοκρατημένοι από την απειλή της ανεργίας.
Δρομολογείται νέος γύρος απολύσεων στο δημόσιο και απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
 
Η Κυριακή αργία καταργείται, το οχτάωρο εξαφανίζεται, η ανεργία εξελίσσεται σε ωρολογιακή βόμβα. Δύο εκατομμύρια οι άνεργοι. Τρία εκατομμύρια χωρίς περίθαλψη. 500.000 οικογένειες χωρίς ένα ευρώ εισόδημα.
Τα «έκτακτα» χαράτσια γίνονται μόνιμος και άδικος βαρύς φόρος για την πλειοψηφία των νοικοκυριών, η θέρμανση αποτελεί παρελθόν. Ο Αρβανιτόπουλος ισοπεδώνει τη δημόσια παιδεία και ο Γεωργιάδης κατεδαφίζει ό,τι απέμεινε από την πρωτοβάθμια υγεία και τα νοσοκομεία μας.
Η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου είναι μέρα απεργίας για τους εργαζόμενους, αλλά και μέρα διαδήλωσης για όλο το λαό. Είναι διαδήλωση για τους απεργούς, αλλά και τους ανέργους. Για όσους τους κόβεται το ρεύμα και το νερό. Για όσους ληστεύονται με φόρους. Για όσους απειλούνται με κατασχέσεις. Για όσους πετιούνται έξω από τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Για τους νέους και τις νέες που με βία σπρώχνονται στην απογοήτευση και τη μετανάστευση. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα πρέπει να ακουστεί δυνατά η απάντησή μας. Να φωνάξουμε δυνατά ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα, για το λαό μας, για τους εργαζόμενους, τους νέους.
Αυτή η απεργία να γίνει η απάντησή μας. Λέμε όχι:
• Στο ξεχαρβάλωμα της δημοκρατίας.
• Στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή.
• Στο φασισμό και την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
• Στο φόβο και το διχασμό.
Όλοι και όλες στην απεργία!
Ενάντια στον ολοκληρωτισμό, τα μνημόνια και το φασισμό!
Για να νικήσει η δημοκρατία και η δικαιοσύνη.
Για να νικήσει η ζωή.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης και στις 10 και 30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ