Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου και τοποθετήσεις στη βουλή έχει ζητήσει τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων.
 
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μείωση όλων αυτών στον Προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014 αποτελεί έναν από τους λόγους που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τον καταψηφίζει.
Η θέση μας αυτή ξεκινάει από τη γενικότερη αντίληψη που έχει το ΚΚΕ για το ρόλο των εκλεγμένων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά σώματα που δε μπορεί να σχετίζεται με κανένα προνόμιο συγκριτικά με την προηγούμενή τους κατάσταση.
Ωστόσο, η προσπάθεια ορισμένων, που στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, να εμφανίσουν ως αιτία της κρίσης, του χρέους και των αντιλαϊκών μέτρων τα βουλευτικά προνόμια είναι υποκριτική και αποπροσανατολιστική με στοιχεία λαϊκισμού. Έχει στόχο να κρύψει το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και το οικονομικό «ξεζούμισμα» του λαού από τα μέτρα που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.
Ακόμα και αν εξοικονομηθούν κάποια χρήματα από τη μείωση των βουλευτικών προνομίων, οι τσέπες των εργαζομένων θα συνεχίσουν να αδειάζουν, όσο συνεχίζεται η πολιτική που στοχεύει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να διασώσει την καπιταλιστική κερδοφορία.
Ο λαός να υψώσει την φωνή του μαζί με το ΚΚΕ για να καταργηθούν τα μέτρα εξόντωσης του λαού και να παλέψει για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση ενάντια στην ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, και το πολιτικό σύστημα που τα στηρίζει.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ