Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Κείμενο Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας "Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση" Σερβίων - Βελβεντού

Βιώνουμε σήμερα μια πρωτόγνωρη κοινωνική κρίση απόρροια  του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και  τις ολέθριες επιπτώσεις των πολιτικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου σε βάρος των δημόσιων αγαθών, της εργασίας και της ζωής μας.

Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό περιβάλλον με τα μνημόνια να έχουν αντικαταστήσει στην ουσία το σύνταγμα της χώρας, η τοπική αυτοδιοίκηση, ένας θεσμός ο οποίος θα μπορούσε να σταθεί συμπαραστάτης δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό μας, βρίσκεται υπό διωγμό.  Δημαρχοκεντρισμός, υποχρηματοδότηση που ξεπερνάει το 60%, απολύσεις,  κατάρρευση εισοδημάτων, σπίλωση και  απαξίωση δικαίων και αδίκων και κατάργηση μιας σειράς υπηρεσιών είναι κάποια από τα πρώτα σημάδια των επιπτώσεων των μνημονιακών πολιτικών στην Τ.Α. Ταυτόχρονα, δεν εγκαταλείπονται οι παραδοσιακές τακτικές ανάπτυξης πελατειακών εκλογικών στρατών ή ο γνωστός «χορός» των εξαγγελιών, καθώς πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές.

Στον δήμο μας, δυστυχώς, όλα τα παραπάνω ισχύουν και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, μαζί με ένα μεγάλο χρέος που στοιχειώνει την ίδρυση του.


Τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου, οι νέοι άνθρωποι, που δεν μπορούν πια να ονειρεύονται και να προγραμματίζουν το μέλλον τους, οι οικογένειες του Δήμου μας, που δεν μπορούν πια να καλύψουν τις βασικές στοιχειώδεις ανάγκες τους.



Ο ΔΙΚΌΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣ

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί παρά να οργανωθεί μια συλλογική και συντονισμένη αντίδραση και σε τοπικό επίπεδο.

Και η αντίδραση θα πρέπει να γίνει ανατρεπτική και νικηφόρα.

Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε τη δημιουργία αυτής της Δημοτικής κίνησης διαλέγουμε τον μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο, το δρόμο της ανατροπής όλων αυτών των πολιτικών και του εφιαλτικού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν.

Διαλέγουμε όχι το ρόλο των διαχειριστών αυτής της μιζέριας αλλά αυτόν που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, που θα απαιτεί:

·         κατάργηση της καλλικρατικής αντίληψης και δομής για την τοπική αυτοδιοίκηση.

·         αλλαγή του “δημαρχοκεντρικού” μοντέλου, διαφάνεια και έλεγχο στις αποφάσεις.

·         δημοκρατική έκφραση, συλλογική αντίληψη, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, συμμετοχικοί θεσμοί και κοινωνική αλληλεγγύη.

·         ανάδειξη του κοινωνικού, αναπτυξιακού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

·         αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους και επιδίωξη της οικονομικής τους αυτοτέλειας.

·         σταμάτημα του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και δημόσιας περιουσίας.

·         ποιοτικές δωρεάν δημοτικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες με έμφαση στην εξυπηρέτηση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

·         να σταματήσει να είναι ο δήμος μοντέλο για την εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων

·         ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας με ταυτόχρονο άνοιγμα στα παγκόσμια καλλιτεχνικά συντελούμενα. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και δικαίωμα όλων.

·         σχέδιο, έμπνευση, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για να βρεί την αξία της και να  ζωντανέψει και η πιο απομακρυσμένη γωνιά του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού



Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗ



Όχι η κίνηση μας δεν είναι ανεξάρτητη. Όσοι την πλαισιώνουμε είμαστε εξαρτημένοι από την απόφασή μας να παλέψουμε να αλλάξει το σκηνικό στο δήμο μας, και πάντα σε όφελος των δημοτών.

Έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στα τοπικά δρώμενα.

Να ανταποκριθεί στην ανάγκη των πολιτών να εκφράσουν, μέσα από τη λειτουργία της, την αγωνία και τη διάθεσή τους να αγωνιστούν, για να αλλάξει η καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η κίνηση μας επιδιώκει να αφουγκραστεί τις ανησυχίες της νεολαίας, αλλά και όλων εκείνων, που αισθάνονται αγανακτισμένοι από ένα κράτος που τους έχει εγκαταλείψει, που τα όνειρα τους διαψεύδονται καθημερινά. Ζούμε άλλωστε σε ένα δήμο που η ανεργία των νέων καλπάζει. Θέλουμε μια νεολαία που πολιτικοποιεί την οργή της, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια άλλη τοπική αυτοδιοίκηση. 

Να μπολιαστεί με τη δύναμη που προκύπτει από τα αδιέξοδα, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, των ανέργων και των μικροεπιχειρηματιών που ψυχορραγούν, την απόγνωση και την οργή των αγροτών αλλά και με την αισιοδοξία, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους.

Να μετατρέψουν την κραυγή αγωνίας τους σε ανατρεπτική θύελλα και αναγεννητικό οίστρο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε συλλογικά υποκείμενα, σε πρωτοβουλίες αντίστασης και διεκδίκησης, σε αυτοδιαχειριζόμενες ομάδες,  στους νέους, σε κάθε πολίτη που ζει τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών καθημερινά και κατανοεί ότι είναι ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μη γίνει ανάθημα στο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό θυσιαστήριο.



 «Ναι, μπορείτε να βοηθήσετε να αλλάξει η κατάσταση στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού και μάλιστα με ουσιαστικό τρόπο, ελάτε μαζί μας, επιλέξτε το ρόλο του ενεργού πολίτη και με τη συμμετοχή, τη δράση, τη γνώση και την υποστήριξη σας ενισχύστε την προσπάθειά μας».



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ



ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013





Τηλ. Επικοινωνίας:2464023299

Email: aripro.servelv@gmail.com