Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Υπόμνημα Πρωτοβάθμιων Σωματείων προς τη Διοικήτρια Νοσοκομείων Κοζάνης



ΠΡΟΣ: κα Αναστασία Μπούρτζου
Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο»

Αξιότιμη κυρία Διοικήτρια,
Ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων Σωματείων Ν. Κοζάνης, που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους στην περιοχή μας, συζήτησε ανοιχτά σε Γενική Συνέλευση με εργαζόμενους και πολίτες τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα υγείας και η ολοκληρωμένη παροχή περίθαλψης στο νομό Κοζάνης και απαιτεί από την πολιτεία τα εξής:
 
·   Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο στην περιοχή μας και να μη συρρικνωθούν οι υπάρχουσες δομές. Δεν σκοπεύουμε να παρασυρθούμε σε ανούσιους τοπικισμούς.
· Καμία απόλυση αλλά αντιθέτως πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων του νομού με νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό.
·        Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την επιβολή εισιτηρίου (χαρατσιού)  για οποιοδήποτε χρήση στα δημόσια νοσοκομεία που έγιναν και λειτουργούν με χρήματα του ελληνικού λαού. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
·        Διεκδικούμε μία ημέρα την εβδομάδα ελεύθερης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας των νοσοκομείων για τους ανασφάλιστους του νομού. Συνάνθρωποί μας στους οποίους η κυβερνητική πολιτική έχει στερήσει ακόμα και τις απαραίτητες στοιχειώδης εξετάσεις υγείας.

Σε καμία περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε με την απεμπόληση ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των ανέργων και των οικογενειών τους ούτε φυσικά με την εξαθλίωση της ζωής μας. Σκοπός μας είναι να αγωνιστούμε για να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.
Θεωρούμε όμως ότι κάποιες κινήσεις- όπως η ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία σε εβδομαδιαία βάση των ανασφάλιστων- μπορούν να δώσουν κάποια ανάσα, χωρίς να αποτελούν σε καμία περίπτωση αποδεκτή μόνιμη λύση.
Θα θέλαμε επίσης να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους που στηρίζουν τα «Κοινωνικά Ιατρεία» σε όλη τη χώρα, με εθελοντική δουλειά και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Καλούμε όλους του πολίτες να στηρίξουν έμπρακτα τα Κοινωνικά Ιατρεία.
Προσδοκούμε για την θετική σας ανταπόκριση στα αιτήματά μας και αναμένουμε για τις ενέργειές σας.
                                                                                    Με εκτίμηση,


Σωματείο Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτ. Μακεδονίας
Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Πε.Σ.ΥΠ. Δυτ. Μακεδονίας
Σύλλογος Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Νομού Κοζάνης
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κοζάνης
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας
Σ.Ε.Ε.Ν Εργατική Αλληλεγγύη
Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης
Ε.Λ.Μ.Ε. Εορδαίας
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Δ. Μακεδονίας

     Κοζάνη  25.11.2013