Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Συμπαράσταση στους εργαζομένους της ΕΡΤ από το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κοζάνης

Κάλεσμα αλληλεγγύης, κεντρική πλατεία Κοζάνης 07.11.2013, 6 μ.μ.

για την εισβολή των κυβερνητικών στρατευμάτων καταστολής στην ΕΡΤ

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κοζάνης
Η πρωινές χειροπέδες στην καγκελόπορτα της ΕΡΤ ήταν η απάντηση, ήταν το ξεσκέπασμα, η αποκάλυψη μιας αυταρχικής διοίκησης, μιας αντιδημοκρατικής κυβέρνησης, που έχοντας χάσει κάθε στήριγμα νομιμοποίησης, χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής για να επιβάλλει τη μνημονιακή πολιτική της.

Η πρωινή εισβολή στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ήταν, εκτός από καίριο πλήγμα στην ενημέρωση, μια πράξη κατάλυσης της δημοκρατίας.
Ήταν αναμενόμενο, μας είχαν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με την κλιμακούμενη καταστολή και τα συνεχή πραξικοπήματα καταπάτησης των δικαιωμάτων και της συνταγματικής νομιμότητας. Κατήργησαν τη Βουλή, με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που χρησιμοποιούν για να καλύπτουν -δήθεν νομικίστικα- τις παρανομίες τους.

Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι η χώρα μας δεν μπορεί πια να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δημοκρατίες του κόσμου.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι: η χώρα μας κυβερνάται πια από στρατοκράτες με κουστούμια.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι: μπροστά μας, απέναντί μας έχουμε μια ιδιότυπη χούντα του 21ου αιώνα.
Και οι χούντες πέφτουν με αγώνα, σωριάζονται μπροστά στην αντίδραση και αντίσταση των λαών. Εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε, το έχουμε ξανακάνει και αυτό το οποίο δεν υπολόγισαν είναι ότι : ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στη ΕΡΤ. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις μεθόδους καταστολής του φασιστικού καθεστώτος της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Πιστεύουμε ότι η κατάληψη της ΕΡΤ είναι πλήγμα κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

Καλούμε όλο το λαό, ενωμένο σα μια γροθιά, να αντισταθεί σε αυτό το πραξικόπημα, να αντισταθεί στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του, να διατρανώσει την αντίθεσή του στην αδιέξοδη πολιτική διάλυσης της χώρας και εξαθλίωσης του λαού.

Η ΕΡΤ ας γίνει το Πολυτεχνείο του 21ου αιώνα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ