Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η κατάργηση του άρθρου 15 του ν. 2452/1997 είναι η μόνη λύση



Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, Ευγενίας Ουζουνίδου, Θανάση Γερμανίδη και Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, σχετικά με την απάντηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση για το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Θέμα: Η κατάργηση του άρθρου 15 του ν. 2452/1997 είναι η μόνη λύση
Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,  χωρίς ουσιαστικά να απαντάει στα επίδικα της ερώτησης. 
 
Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Γερμανίδης και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, τόνισαν ότι: με την ερώτησή μας ζητούσαμε από το υπουργείο να απαντήσει αν θα προχωρήσει στην κατάργηση του άρθρου 15 του ν. 2452/1997, που τελικά ισχύει μόνο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου το Ίδρυμα να προχωρήσει στην αυτοδιοίκησή του και να μη λειτουργεί σε ιδιαίτερο θεσμικό καθεστώς. Επ’ αυτού δε λάβαμε καμία απάντηση, ενώ αντίθετα το υπουργείο επιλέγει επιμελώς να αποφεύγει να αναλάβει ρητή δέσμευση.
Είναι γνωστό στην ακαδημαϊκή κοινότητα πως με το ν. 4186/ΦΕΚ193/ τ1ο/17-09-2013 επανέρχεται η προ του Νόμου "Διαμαντοπούλου" 4009/2011 διαδικασία για αυτοδυναμία ενός Τμήματος.
Έτσι, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για να καταστεί αυτοδύναμο θα πρέπει να έχει δύο αυτοδύναμες Σχολές. Η  Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας είναι αυτοδύναμη. Αντίθετα η Πολυτεχνική Σχολή της Κοζάνης δεν είναι αυτοδύναμη, καθώς μόνο το ένα από τα δύο Τμήματά της (Μηχανολόγων Μηχανικών)  είναι αυτοδύναμο.
Οι διοικητικές διαδικασίες διορισμού καθηγητών που βρίσκονται σε εξέλιξη και  αναφέρει στην απάντηση του το υπουργείο Παιδείας, δεν πρόκειται να καταστήσουν άμεσα αυτοδύναμο το 2ο Τμήμα (Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών).
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αναγκαία την κατάργηση του άρθρου 15 του ν. 2452/1997, που τελικά ισχύει μόνο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου το Ίδρυμα να προχωρήσει στην αυτοδιοίκησή του και να μη λειτουργεί σε ιδιαίτερο θεσμικό καθεστώς.


Αναλυτικά,
η απάντηση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Και η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ