Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 3.11.2013




Σωματείο Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Κοζάνης


Το Σωματείο μας , συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, που κήρυξε η Ομοσπονδία μας (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση με το Ν.4177/2013.

Είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908 που καθιερώθηκε στη χώρα μας η Κυριακή – Αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 να λειτουργήσουν.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους.

Αφού η Τρόικα και οι συνεχείς μνημονιακές Κυβερνήσεις, νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ, γυρίζοντας το εργασιακό ρολόι εκατό χρόνια πίσω.

Στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, οδηγούν σε οικονομική ασφυξία το μικρομεσαίο εμπόριο και προσθέτουν ακόμα περισσότερα λουκέτα αλλά και ανεργία στους εμποροϋπαλλήλους.

Όμως αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Αυτή την κατάσταση όμως οι εργαζόμενοι δεν θα την αφήσουν αναπάντητη!

• Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.
• Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν: για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το Εμπόριο.

Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την ίδια μας τη ζωή και τις οικογένειές μας !!!