Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Δημοτική Κίνηση «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»: ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Η ανεξήγητη επιμονή της κυβέρνησης για την αυξημένη τιμή πετρελαίου θέρμανσης έχει φέρει σε απελπισία χιλιάδες νοικοκυριά ,τα οποία οδηγούνται τον χειμώνα με μαθηματική ακρίβεια στην ανεξέλεγκτη υλοτόμηση , με κίνδυνο εξάντλησης των παρακείμενων φυσικών πόρων. Αυτό σε συνδυασμό με την υπερβολή στην καύση,δημιουργεί ένα εκρηκτικό πρόβλημα στο κτισμένο και μη περιβάλλον.
 
Για την οποία αντιμετώπιση του η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει πρόστιμα για τις υπερβάσεις ορίων(!) εκπομπών από τις καμινάδες των σπιτιών.
Η κατάσταση δεν είναι ούτε για γέλια, ούτε για κλάματα, είναι απλώς επικίνδυνη .
Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα γίνεται αυτός ο έλεγχος στην δική μας επαρχία (μάλλον θα πραγματοποιείται από τους ίδιους μηχανισμούς που ελέγχουν και τις καμινάδες της ΔΕΗ), ξέρουμε όμως πως η περιοχή μας διαθέτει την λύση και αυτή είναι πολλαπλά προωθημένη.
Τηλεθέρμανση στην όλη την επαρχία σήμερα, και παραδίπλα αύριο.
Είναι εδραιωμένη η πεποίθηση μας πως όχι μόνο είναι εξαιρετικά χρήσιμη και απόλυτα αποδοτική για τα λαϊκά συμφέροντα η λειτουργία της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, αλλά είναι απολύτως αναγκαία η επέκτασης της στις κοινότητες και την ευρύτερη περιοχή, με στόχο την φθηνή και ποιοτική θέρμανση για τους πολίτες.
Και αυτό, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους οικονομίας κλίμακας και εξασφάλισης του δικαιώματος για φτηνή θέρμανση, αλλά και γιατί μέσα από την επέκταση αλλά και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (βιομάζα), συντελεί στην αποκλιμάκωση της ύφεσης και της ανεργίας.
Ξεκαθαρίζουμε σε κάθε κατεύθυνση πως αυτές οι δημοτικές δομές, όχι μόνο δεν πωλούνται, αλλά είναι παραδειγματικά εργαλεία στα χέρια του λαού, για την ανάκαμψη της οικονομίας της περιοχής μας.
Παράλληλα τονίζουμε πως η Τ/Θ δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται με τους αυστηρούς όρους της επιχείρησης και του ¨εμπορεύματος¨.
Η Τ/Θ είναι κοινωνικό αγαθό και ανήκει στους πολίτες της Εορδαίας.
Εκατοντάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θύματα της κρίσης και στα όρια της επιβίωσης, θα είναι χωρίς θέρμανση στο έλεος του επερχόμενου χειμώνα. Υιοθετούμε πλήρως την έκκληση του Εμπορικού Συλλόγου για δίκαιες ρυθμίσεις χρεών των προηγούμενων ετών.
Κάνουμε πρόταση στην Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει από σήμερα την εφαρμογή της επέκτασης της τηλεθέρμανσης σε όλη την Εορδαία.
Η προοπτική φθηνής ποιοτικής θέρμανσης για όλους είναι εφικτή!
Είναι ένα αίτημα τεχνικά αποδεκτό και οικονομικά ώριμο.
Για να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες στην αντιμετώπιση του σκληρού Δυτικομακεδονικού χειμώνα και να λιγοστέψουμε την επερχόμενη μελαγχολία.
11/11/13
Δημοτική Κίνηση «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»