Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας στα Σέρβια το έργο βιολογικών καθαρισμών Σερβίων-Πλατανορεύματος



Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Σερβίων και Κεντρικοί Αποχετευτικοί Αγωγοί Σερβίων και Πλατανορεύματος»  προϋπολογισμού 4.520.000€ ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013. Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας "Θέμεθλον" υπέγραψε στα Σέρβια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής παρουσία του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου,...

 του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, του προέδρου της ΑΝΚΟ Κυριάκου Μιχαηλίδη, του Γενικού Διευθυντή Γιώργου Αμανατίδη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων του Αναπληρωτή Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνου Γρίβα και υπηρεσιακών παραγόντων.

 «Το έργο προγραμματίστηκε και σχεδιάστηκε με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής καθώς και της προστασίας των λιμναίων οικισμών» σημείωσε μεταξύ άλλων υπογράφοντας το έργο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και πρόσθεσε  «λειτουργούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου και της πατρίδας μας. Αποχέτευση, ύδρευση και βιολογικοί είναι έργα κομβικής σημασίας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας περιοχής και όχι μόνο μιας και το συγκεκριμένο έργο ξεπερνάει τα τοπικά όρια καθώς ο Αλιάκμονας σχετίζεται με την ύδρευση της Θεσσαλονίκης και την άρδευση της Ημαθίας»
 Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην κατασκευή του έργου για την επεξεργασία των λυμάτων των οικισμών Σερβίων, Νέας Λάβας, Νέας Καστανιάς και Πλατανορεύματος. Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παραλαμβάνει και να επεξεργάζεται βοθρολύματα συνολικής ημερήσιας παροχής 20 κυβικών μέτρων.
 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για τα έργα που εκτελούνται στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου και τόνισε την καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη που έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση σημαντικών έργων για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
«Ο βιολογικός καθαρισμός Σερβίων-Πλατανορεύματος είναι μέρος των έργων αναβάθμισης της λίμνης Πολυφύτου» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «πρόκειται για μια περιοχή με πολύ μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το αναπτυξιακό στοίχημα της περιοχής πρέπει να κερδηθεί και οι τεχνικές μας υπηρεσίες εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση».
Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου προβλέπεται η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, δίκτυα αποχέτευσης καθώς και τα απαιτούμενα συνοδευτικά έργα, συνδέσεις ηλεκτροδοτήσεις  και οι απαραίτητες μελέτες για την αδειοδότηση της εγκατάστασης. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίσθηκε σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες.