Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Ε.ΕΝ



ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Ε.ΕΝ.
Αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου - Πτολεμαίδα (έναντι υδραγωγείου) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11/2013, 18:00μ.μ
Συνάδελφε μόνιμε , οκταμηνίτη, στις εργολαβίες, στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΔΕΔΔΗΕ,
Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΕΕΕΝ. Το ΣΕΕΕΝ είναι κλαδικό σωματείο στην Ενέργεια και το μόνο που εγγράφει ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης. 

Η Συνέλευση μας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει προηγούμενο. Προωθείτε η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που θα έχει αποτέλεσμα την μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στο μόνιμο προσωπικό  μετά τις μεγάλες μειώσεις μισθών ξεκίνησε η συζήτηση για τη διαθεσιμότητα στις ΔΕΚΟ που στο βάθος σημαίνει απολύσεις, μεθοδεύεται μείωση ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη που θα έχει σαν αποτέλεσμα δραστική μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης , μείωση εφάπαξ.
Στους οκταμηνίτες ορισμένες ειδικότητες (ηλεκτρολόγοι, οδηγοί) δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις μισθών ενώ για χειριστές και μηχανοτεχνίτες η σύμβαση λήγει τον Μάρτιο, που σημαίνει ότι στα επόμενα οκτάμηνα θα δεχτούν και αυτοί μεγάλες μειώσεις μισθών.
Στις εργολαβίες βασιλεύει το δουλεμπόριο. Σε πολλές εργολαβίες δεν τηρείτε ούτε αυτή η κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ. Δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, βάζουν τους εργάτες να υπογράψουν ότι παίρνουν ρουχισμό και δεν το δίνουν, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ανασφάλιστη εργασία. Στο πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα των εργατών στην Ενέργεια η τρομοκρατία σπάει κόκαλα, δεν γίνεται λόγος για συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η εντατικοποίηση της εργασίας έχει αυξηθεί ταυτόχρονα με εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας  με αποτέλεσμα την αύξηση των ατυχημάτων.Η τιμή του ρεύματος για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί κατά 18% οδηγώντας πολλά από αυτά να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική φορτώνοντας νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, ιδιωτικοποιεί  υγεία, παιδεία,νερο κ.α. Όλα αυτά για να εξασφαλίσουν κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους . Αυτή είναι η ανάπτυξη η οποία εξαγγέλλουν.
Κέρδη για τους επενδυτές και εξαθλίωση για τους εργαζομένους.
Για να περάσουν τα σχέδια τους θέλουν τους εργαζόμενους διασπασμένους. Αξιοποιούν τις διαφορές στους μισθούς και τη σχέση εργασίας, καλλιεργώντας κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων (μόνιμοι ενάντια σε μετανάστες και οκταμηνίτες, εργολαβικοί ενάντια στους μόνιμους κτλ.)
Μόνη απάντηση είναι η ενότητα όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης. Κανένας εργαζόμενος έξω από τα σωματεία , αντιπροσώπευση όλων στην ΓΕΝΟΠ.
Το ΣΕΕΕΝ έδωσε και δίνει μάχη γι’αυτήν την ενότητα, έδωσε και δίνει μάχη για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Δώσαμε μάχη για την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, ενάντια το δουλεμπόριο, καταφέραμε να αποτρέψουμε απολύσεις, να πάρουν εργαζόμενοι χρωστούμενα ένσημα και μισθούς από εργολάβους, να διασφαλιστούν βασικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Πετύχαμε ο μισθός να καταβάλεται μέσω τράπεζας ώστε να περιοριστεί η απλήρωτη εργασία. Δώσαμε μάχη για τον συντονισμό της πάλης των εργαζόμενων στα οκτάμηνα ενάντια στις μειώσεις μισθών, προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις. Δίνουμε μάχη για τα δικαιώματα του μόνιμου προσωπικού, ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργείτε. Δίνουμε μάχες με άλλα τμήματα της εργατικής τάξης (οικοδόμοι, εμπορουπάλληλοι κ.α), μέσα από το ΠΑΜΕ,με αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τις ΣΣΕ, για την κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στα νέα μέτρα, την κυριακάτική αργία κ.α.


Συνάδελφοι,
Οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ –ΣΑΔ έβαλαν την υπογραφή τους σε όλες τις αντεργατικές εξελίξεις. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, διάλυση του ασφαλιστικού, διαχωρισμός σε ΑΔΜΗΕ , ΔΕΔΔΗΕ ενώ δεν παίρνουν καμία πρωτοβουλία για να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Θεωρούν τους εργαζόμενους στις εργολαβίες δεύτερης κατηγορίας, δεν αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, μιας και όπως λένε ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα σε συνεργασία με την εργοδοσία μεθοδεύουν το πώς τα μέτρα θα περάσουν πιο εύκολα στη συνείδηση των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο εμπαιγμός των οκταμηνιτών, όπου πανηγυρίζουν για τις μειώσεις μισθών.   Δεν επιτρέπουν τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας να συμμετέχουν στα σωματεία, διέγραψαν τα μέλη τους από τον ΑΔΜΗΕ. Συμβάλουν στην διάσπαση των εργαζομένων. Την στιγμή που αυτοί οι συνδικαλιστές απαξιώνονται στη συνείδηση των εργαζομένων γίνονται προσπάθειες να στηθεί ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, αναβαπτίζοντας συνδικαλιστές που έχουν υπογράψει τα πάντα (Φωτόπουλος κ.α),προσπαθώντας να ενσωματώσουν τους αγώνες των εργαζόμενων στα πλαίσια εναλλαγής κυβέρνησης. Μη εμπιστεύεσαι τους πράσινους που τώρα έγιναν ροζ.
Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό –κυβερνητικό συνδικαλισμό και να ενωθούν σε ταξική κατεύθυνση. Έχουμε τη δύναμη στο βαθμό που ενωμένα παλέψουμε, να ανατρέψουμε τα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΕΕΝ μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην ανασύνταξη του κινήματος, στην ενότητα των εργαζομένων, να αποτελέσει εφαλτήριο για νέους σκληρούς αγώνες.
ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ
  • Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
  • Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος και ανασφάλιστός. Να δοθεί τέλος στο αίσχος του δουλεμπορίου. Να πληρώνονται κανονικά οι υπερωρίες, το επίδομα γάμου, να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας
  • Να επανέλθουν οι μισθοί στις ειδικότητες των οκταμηνιτών που έληξε η σύμβαση τους στα προηγούμενα επίπεδα. 
  • Καμία σκέψη για προώθηση της διαθεσιμότητας στο νόμιμο προσωπικό. Καμία σκέψη για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη στο ασφαλιστικό μας ταμείο.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία –παιδεία- πρόνοια. Καμία σκέψη για επιπλέον φόρους, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Άμεση μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης, Μαυροπηγής, Αναργύρων, Ακρινής.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
·     Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
·         Ενιαίος Αποκλειστικός Δημόσιο Φορέας Ενέργειας με ΔΕΗ ενταγμένη σε αυτόν, που θα διαχειρίζεται συνολικά τις ενεργειακές ανάγκες τις χώρας(παραγωγή,μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας) με στόχο την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών και όχι του κέρδους.
·         Δημιουργία των μονάδων Μελίτη 2, Αγ.Δημήτριος 6, Αμύνταιο 3, Πτολεμαίδα 5 με σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία. Άμεση προκήρυξη 5000 θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας.
·         Πλήρη και με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ και το Κράτος.  



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΣΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΣΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ