Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δημόσιο: Στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Νοέμβρη



ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ  ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

O αγώνας ενάντια στη διαθεσιμότητα που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις είναι αγώνας όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επισήμαναν οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση στις 12 Νοέμβρη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή παρέμβαση διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Πέμπτη 14 Νοέμβρη.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι είναι υπέρ της πρότασης για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, όμως δεν μπορεί να έρχονται, κατ' εξακολούθηση, προτάσεις για κήρυξη απεργίας μέσα σε μια μέρα γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος να προετοιμαστεί, υπονομεύει την ίδια την απεργία. Γι' αυτό πρότειναν να κηρυχθεί στάση εργασίας και συλλαλητήριο για την Πέμπτη 14 Νοέμβρη και να κλιμακωθεί ο αγώνας με πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την ερχόμενη βδομάδα.

Ακόμα επισήμαναν ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς οι χιλιάδες απολύσεις οδηγούν σε συρρίκνωση και κατάργηση τομέων και υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, σε βάρος των αναγκών του λαού. Απαιτείται η οικοδόμηση συμμαχίας και κοινής δράσης και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει τα ίδια τα σωματεία να εξετάσουν το περιεχόμενο πάλης.

Στο σημείο αυτό άσκησαν κριτική στις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) οι οποίες καταψήφισαν την πρόταση που κατέβασαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για άμεση εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι τέτοιου είδους χειρισμοί δίνουν λαβή στην κυβέρνηση να συκοφαντήσει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων. Ο αγώνας πρέπει να έχει κοινωνικά ερείσματα τους φοιτητές και τους γονείς τους. Υπάρχει τρόπος να γίνουν οι εγγραφές χωρίς να σπάσει η απεργία. Ακόμα τόνισαν ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι πρέπει να αποκρούσουν τη συκοφαντία της κυβέρνησης, που λέει ότι απεργούν και πληρώνονται, δηλώνοντας τις μέρες απεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ (στην Ομοσπονδία) ήταν η κήρυξη 24ωρης απεργίας την περασμένη Δευτέρα και Γενική Συνέλευση προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση για να αποφασιστεί η παραπέρα δράση. Και η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις, με την Ομοσπονδία για πολλοστή φορά να ακολουθεί πρακτικές που οδηγούν σε εκφυλιστικά φαινόμενα και αποδυναμώνουν τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων και το ίδιο το κίνημα.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ επισήμαναν για τους 276 διοικητικούς υπαλλήλους που έχουν σταλεί στα Πειθαρχικά Συμβούλια γιατί δεν «αυτοαπογράφηκαν», ότι πρέπει να οργανωθεί η αλληλεγγύη και η στήριξή τους, κανείς να μη μείνει μόνος, να μην τεθεί σε αργία ούτε ένας. Οι ταξικές δυνάμεις στη συζήτηση για τις εξελίξεις στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων επανέλαβαν την πάγια θέση του ΠΑΜΕ που είναι η χορήγηση του εφάπαξ σε όλους, χωρίς καμιά περικοπή και χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε χτες παραγγελία για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας για να διενεργήσει έρευνα για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων (άρθρο 232 Α ΠΚ) με τις οποίες κηρύχθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των διοικητικών.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης που ακολούθησε τη 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, πήραν απόφαση για απεργία και κατάληψη μέχρι και την Παρασκευή.

Την έναρξη των μαθημάτων από την Τρίτη 19 Νοέμβρη αποφάσισε χτες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών σε έκτακτη συνεδρία της, καλώντας με σχετική ανακοίνωση το διοικητικό προσωπικό «...κατά τη Γενική του Συνέλευση, τη Δευτέρα 18-11-2013, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας».

ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΠΟ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ