Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ)



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκο και Νάντια Βαλαβάνη και μέλη του Τμήματος Μεταφορών και της Ο.Μ. ΟΣΕ συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Στη συνάντηση εκφράστηκε η ριζική αντίθεση  της ΠΟΣ για:
 
α) Τον τεμαχισμό του  σιδηρόδρομου σε θυγατρικές εταιρείες (μεταφορικό έργο-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συντήρηση τροχαίου υλικού ΕΕΣΤΥΥ).
β) Την ιδιωτικοποίηση, η οποία στην ουσία είναι  ανακρατικοποίηση-απελληνοποίηση των ανωτέρω εταιρειών, γεγονός  που θα επιφέρει  σοβαρότατες επιπτώσεις  για το κοινωνικό σύνολο και την ασφάλεια μεταφοράς του επιβατικού κοινού.
γ) Την έλλειψη εθνικού σχεδίου για το σιδηρόδρομο και την εγκατάλειψή του τόσα χρόνια με την παράλληλη ανάπτυξη των οδικών αξόνων.
δ) Τη συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων και τη νέα απειλή των απολύσεων
ε) Την ανεπίτρεπτη διάταξη για το Διαχειριστή Υποδομής που δίνει τη δυνατότητα πέραν του ΟΣΕ σε οιαδήποτε εταιρεία να αναλάβει τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου.
στ) Τέλος τόνισαν το οικονομικό σκάνδαλο που υποκρύπτεται χαρίζοντας και ξεπουλώντας επενδύσεις ύψους 15 δις, περιουσία του ελληνικού λαού, δεσμεύσεις της ΕΕΣΤΥ ύψους 1,-1,2 δις σε τροχαίο υλικό καθώς και τη συντήρηση του τροχαίου υλικού τραμ και μετρό.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τις θέσεις των εργαζομένων και τόνισε ότι :
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι  κατηγορηματικά αντίθετος στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση του σιδηροδρόμου που έχει συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια
Είναι ανεπίτρεπτο ενώ σε όλη την ΕΕ καταρρέει η νεοφιλελεύθερη πολιτική και επανακρατικοποιούνται οι σιδηρόδρομοι, στην Ελλάδα η μνημονιακή κυβέρνηση να ξεπουλά το σιδηρόδρομο ο οποίος μπορεί να αποτελέσει  μοχλό ανάπτυξης της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες θα αγωνισθεί για έναν σιδηρόδρομο που θα υποστηρίζει το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της χώρας, Ένα σιδηρόδρομο που θα παρέχει γρήγορη και ασφαλή μεταφορά, προσιτό στο λαό  μακριά από πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή, κακοδιαχείριση και χώρο ικανοποίησης ρουσφετιών των Κυβερνήσεων .
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ανένδοτο αγώνα με τους εργαζόμενους και τους πολίτες  ώστε να αποτραπεί η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να επανακτηθεί ο σιδηρόδρομος ως ενιαία καθετοποιημένη και 100% δημόσια επιχείρηση ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού και την ανάπτυξη της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου