Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Διασφάλιση των προβλεπόμενων προϋποθέσεων για τη λειτουργία και ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων



ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών

Θέμα: Διασφάλιση των προβλεπόμενων προϋποθέσεων για τη λειτουργία και ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων (Εθνικά Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα)
Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ζήτημα με αρκετές  αθλητικές εγκαταστάσεις (Εθνικά και Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα) που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία και την ασφάλεια  τους. Αρκετές απ’ αυτές δεν έχουν και αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


 Το πρόβλημα είναι σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς τι κίνδυνο εγκυμονεί η  έλλειψης μέτρων προστασίας για τους αθλούμενους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το τελευταίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός παιδιού σε δήμο της Αττικής. Πέρα απ’ αυτό, το θέμα της αδειοδότησης έχει  επίδραση στην αθλητική δραστηριότητα τοπικών φορέων  π.χ. σωματείων που αναγκάζονται σε  μεγάλα έξοδα, αλλάζοντας έδρα για τη διεξαγωγή των αγώνων. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό αφού δεν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα μέτρα για την συντήρηση των μέτρων ασφαλείας των εγκαταστάσεων .

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα παρει η κυβέρνηση ώστε:
-          Σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις (Εθνικά και Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα) να διασφαλιστούν άμεσα  τα προβλεπόμενα μέτρα λειτουργίας και  ασφάλειας.  
-           Να δοθούν αδειοδοτήσεις, χωρίς να επιβαρύνουν την τσέπη της λαϊκής οικογένειας.

Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Γιώργος Λαμπρούλης

Διαμάντω Μανωλάκου

Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος