Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣΝ.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
 
Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι  που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, κατάργηση των μνημονίων.
Αλλαγή του ρόλου της Ε.Κ.Τ., έκδοση Ερωομολόγου που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική πολιτική.
 

ñ     Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας. Ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

ñ     Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα ενισχύσει την απασχόληση, την αναδιανομή του εισοδήματος και την αναγκαία κοινωνική συνοχή.

ñ     Απόρριψη και ακύρωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί «σταθερότητας του ευρώ» που νομοθετεί και συνταγματοποιεί τη λιτότητα και την κατάργηση των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων.

ñ     Κατάργηση των διατάξεων που ακυρώνουν το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

ñ     Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

ñ     Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ . Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

ñ     Ενίσχυση κι όχι «φοροκυγηγητό» των εργατικών οικογενειών και δη των ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι), με συνταγματική – θεσμική εξίσωση στα πρότυπα των οδηγιών και αποφάσεων της Ε.Ε. Η μέριμνα του κράτους για το θεσμό της οικογένειας πρέπει να έχει και συνέχεια και συνέπεια!

ñ     Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο καιρό διαρκεί η κρίση και τα μνημόνια, για όσο καιρό διαρκούν οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.

ñ     Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της αύξησης του ορίου των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων και των συγκαλυμμένων απολύσεων των εργαζομένων μέσω της «κινητικότητας».

ñ     Ενίσχυση κι όχι αποδυνάμωση – κατάργηση της προσωρινής δικαστικής προστασίας από αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές συμπεριφορές.

ñ     Αναστροφή αλλά και ακύρωση των συνταγών εκποίησης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων στην κατεύθυνση εγκαθίδρυσης επιχειρήσεων δημόσιου συμφέροντος. ΝΕΡΑ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΕΡΤ και μια σειρά άλλες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού!

ñ     Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποιοτική, ασφαλή και οικονομική μεταφορά στην υπηρεσία της κοινωνίας και διασφάλιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία, μέσα από την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

ñ     Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος. Επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων των δομημένων ομολόγων. Πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

ñ     Υπεράσπιση του ΟΑΕΔ και των φορέων Κοινωνικής Πολιτικής, που ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούνται με εισφορές των Ελλήνων εργαζομένων.

ñ     Άμεση συμμόρφωση της Ελλάδας με τις διεθνείς υποχρεώσεις της, στα πλαίσια των συστάσεων των Διεθνών Ελεγκτικών Οργάνων, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχουν εκδοθεί σε βάρος της Ελλάδας.

ñ     Δημιουργία δημόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο, εποπτεία και φορολόγηση των κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών και των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων.

ñ     Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore) των «τριγωνικών» συναλλαγών του λαθρεμπορίου καυσίμων με δημεύσεις περιουσιών και αυστηρές ποινές.

ñ     Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.

ñ     Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας – Πρόνοιας για όλους. Αυστηρός κρατικός έλεγχος στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης με επαγγελματικά δικαιώματα και άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

ñ     Κατάργηση των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.
Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”. Προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.

ñ     Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:

ñ     ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ñ     ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

ñ     ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ενωμένοι και αποφασισμένοι δηλώνουμε ότι:
ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ