Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τα αγροτικά στην Άνω Κώμη



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ με στόχο την ενημέρωση και τη διάδοση των θέσεων του σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη ξεκίνησε τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη την περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.
Η αρχή έγινε στη Τ.Κ. Άνω Κώμης με ομιλητές τους γεωπόνους Χαμπίδη Δημήτρη, στέλεχος του κεντρικού τμήματος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τον Μιμίκο Κωνσταντίνο, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του γραφείου της οργάνωσης στην Κοζάνη. Στην εκδήλωση αναλύθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα: 
 
-          Τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και της υπαίθρου.
-          Η κατάσταση του συνεταιριστικού κινήματος σήμερα και οι προϋποθέσεις επανεκκίνησης του.
-          Η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Νέα ΚΑΠ).
-          Οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και ιδιαίτερα του κλάδου των κηπευτικών.
Στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο παρευρισκόμενοι και ομιλητές εξειδίκευσαν τους στόχους, τα μέτρα πολιτικής και τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν.
 Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε συγκεκριμένα έργα υποδομών θεσμικού και τεχνικού χαρακτήρα, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο.
Τονίστηκε η αναγκαιότητα ανατροπής της εφαρμοζόμενης πολιτικής της τελευταίας τριακονταετίας, σε συνδυασμό με την αλλαγή προσανατολισμού της Ευρωπαϊκής πολιτικής, επ’ ευκαιρία της Νέας ΚΑΠ. Μεγάλο πλήγμα για τον αγροτικό κόσμο αποτέλεσε το πρόσφατο κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας και η εξαγορά της από τον μεγάλο τραπεζικό όμιλο της Πειραιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ανάγκη επανίδρυσης κρατικού τραπεζικού φορέα, ειδικού σκοπού, που θα λειτουργεί προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και της μεταποίησης των παραγόμενων προϊόντων.
 ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Τέλος επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με την εδραίωση ενός παραγωγικού, κοινωνικού και διατροφικού προτύπου, βασιζόμενου στην αειφόρο ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της τροφής ως κοινωνικό αγαθό.