Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Προκλητική παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα


Το 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που εδρεύει στη ΓΑΔΑ, με έγγραφο της 6ης Δεκεμβρίου 2013, ζητάει από το Προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθήνας τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που έγινε στις 2/12/2013, καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της απεργιακής επιτροπής της ίδιας ημερομηνίας. 


Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το παραπάνω αίτημα γίνεται στο πλαίσιο της με αριθμό Γ13/3352/04-12-2013 παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.
Πρόκειται για πρωτοφανή και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού, για προκλητική παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων και ποινικοποίησης των αγώνων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι Υπουργοί:
·        Ποιο είναι το περιεχόμενο της παραπάνω εισαγγελικής παραγγελίας και για ποιο λόγο επιλήφθηκε το συγκεκριμένο Τμήμα της Ασφάλειας της ΕΛΑΣ.
·        Τι μέτρα θα λάβουν για να ανακληθεί το παραπάνω έγγραφο και η εισαγγελική παραγγελία, να σταματήσει η παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων.

Ο βουλευτής
Γιάννης Γκιόκας