Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !

Παναγροτική Αγωνιστική ΣΥσπείρωση Π.Α.ΣΥ
Αγρότισσα,αγρότη,
Ως πότε θα ανεχόμαστε τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ που σφίγγουν σαν θηλιά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 στο λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά μας, μειώνοντας δραστικά τα κονδύλια της ΕΕ για τη γεωργία;

Οι παραγωγές μας απλήρωτες για μήνες, οι τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας, το κόστος παραγωγής, αυξάνεται κάθε μέρα, τα ανελέητα χαράτσια, η φορολογία της αγροτιάς από το πρώτο ευρώ, τα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών, όλα μαζί έχουν στόχο την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια, αυτά των «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων».
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !
Χρειάζεται να απαντήσουμε δυναμικά σ’ αυτούς που φορτώνουν τη δική τους καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Δεν πρέπει να καταδικαστούμε στην ανέχεια εμείς και τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙΚΑ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ
Καλούμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της δυτικής Μακεδονίας στο αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 18-12-2013 στις 11:30 πμ να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση στα Γραφεία του ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους και να μην τηρούν λογιστικά βιβλία, οι φτωχοί αγρότες - αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
2. Να μη φορολογούνται οι μικρομεσαίοι αγρότες για τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια τους και να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος.
3. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των μικρομεσαίων αγροτών για αγροτικά χρέη - κανένας πλειστηριασμός και καμία κατάσχεση αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία μέχρι 300.000 ευρώ.
4. Να μην παρακρατούνται από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών χρήματα των επιδοτήσεων για την εξόφληση των οφειλών τους στον ΟΓΑ, στην εφορία και για άλλα χρέη.
5. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ - κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
6. Αφορολόγητο πετρέλαιο - να μη μειωθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
7. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30%.
8. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους - να παρθεί πίσω ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων - να αποδίδονται κανονικά και γρήγορα οι εξισωτικές αποζημιώσεις - να γίνεται δωρεάν η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.
9. Άτοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες για να μπορέσουν να ξανακαλλιεργήσουν, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση - πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα.
10. Να αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες - ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
11. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και για τα φάρμακα - να σφραγιστούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τα βιβλιάρια Υγείας όλων των αγροτών.
12. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις - χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία - Σύνταξη, στους «Καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση - καθαριότητα, στον ΟΣΔΕ για τις δηλώσεις καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων κ.ά.
13. Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία και να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν.
14. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή - να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι - αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.
15. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ - σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
16. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 - 2020.
17. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, να αυξηθεί η αγροτική σύνταξη και να δίνεται στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες και όχι στα 67 που αποφάσισε η κυβέρνηση.
18. Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής. Οχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για ύδρευση και άρδευση.
ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ