Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(Με αφορμή τις εξελίξεις στην ενέργεια )

Συνάδελφοι,
Εμείς που παράγουμε την ηλεκτρική ενέργεια γνωρίζουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα ,κανένα παιδί να μην πεθαίνει επειδή αναγκάζεται να ζεσταθεί με μαγκάλι. Γνωρίζουμε τον ορυκτό πλούτο, τον εξοπλισμό , τους εργαζόμενους που έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν φθηνή ενέργεια για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. 
 
Αυτό που εμποδίζει είναι ότι όλος αυτός ο πλούτος είναι ιδιοκτησία των μονοπωλίων. Έτσι  για παράδειγμα δίπλα στον πιο σύγχρονο ΑΗΣ αυτόν της Μελίτης, στο σχολείο της Μελίτης αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη θέρμανση, δίπλα στα ορυχεία και ΑΗΣ υπάρχουν εργατικές και λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ζεσταθούν.
Στο φόντο της ενεργειακής εξαθλίωσης όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, θα προκαλέσει καταστροφικές εξελίξεις για το λαό. Η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει σε χάσιμο χιλιάδων θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας, μειώσεις μισθών, επέκταση του δουλεμπορίου, αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αιτία πολέμου αποτελούν και οι σχεδιασμοί για το κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑ και ΔΕΤΗΠ. Όλα αυτά σε περίοδο που ο χειμώνας έδειξε τα δόντια του και ταυτόχρονα την αδυναμία χιλιάδων νοικοκυριών να καλύψουν την βασική ανάγκη της θέρμανσης. Η ιδιωτικοποίηση του νερού, του ρεύματος και της θέρμανσης θα σημάνει αύξηση της τιμής τους, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο τμήμα εργατικών – λαϊκών οικογενειών να αδυνατούν να ικανοποιήσουν και αυτές τις στοιχειώδεις ανάγκες.
Όλα αυτά για τα κέρδη των μονοπωλίων στον κλάδο της ενέργειας που η ασυδοσία τους γίνεται πιο ξεδιάντροπή με τη συζήτηση για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Κέρδη για τα μονοπώλια και φτώχια και εξαθλίωση για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
Προβάλει άμεση η ανάγκη για έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που στα πλαίσια Πανεθνικού Κεντρικού Σχεδιασμού θα εξασφαλίζει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους του κλάδου. Προϋποθέτει οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο , να αποφασίζουν για το που και το πως θα διατεθεί. Προϋποθέτει  Εργατική – Λαϊκή Εξουσία. Μόνο τότε δεν θα φοβάται κανείς να μην μείνει χωρίς ρεύμα, μόνο τότε  δεν θα φοβάται κανείς μην παγώσει το χειμώνα, μόνο τότε θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΈΛΛΕΙΨΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΛΛΕΙΨΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.


ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ