Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΝΩ ΚΩΜΗ για την αγροτική ανάπτυξη



Ο ΣΥΡΙΖΑ N. Κοζάνης στα πλαίσια προβολής των θέσεών του για την ύπαιθρο και τον αγροτικό κόσμο, αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών, διοργανώνει εκδήλωση – ημερίδα με θέμα: «Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», την ΔΕΥΤΕΡΑ 16-12-2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στo KAΦΕ-ΛΗΤΩ στην Ανω Κώμη.
 
Η πρότασή μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα απευθύνεται, αλλά και προϋποθέτει, την ενεργή συμμετοχή όλης της κοινωνίας της υπαίθρου. Στοχεύουμε στην ανάκτηση της προσωπικής και συλλογικής αξιοπρέπειας των αγροτών σε αντίθεση με τις πολιτικές του πάλαι ποτέ ισχυρού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (ιδιαίτερα στην ύπαιθρο), που διασφάλιζαν την παραμονή τους στην εξουσία χειραγωγώντας τον αγροτικό πληθυσμό και εξαγοράζοντας την ψήφο του με την κατασπατάληση δημοσίων πόρων και τη διαιώνιση πελατειακών σχέσεων.
Σήμερα, η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΚΑΠ, μετά τη διάλυση κάθε συλλογικής μορφής οργάνωσης (αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί), οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη διάλυση της αγροτικής παραγωγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για την ενίσχυση της συνεταιριστικής δράσης και στροφή προς την ποιότητα ως μοναδική διέξοδο επιβίωσης της αγροτιάς που θα στηρίζεται στις μικρομεσαίες οικογενειακές αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Oι παραδοσιακά κυρίαρχοι, αλλά σήμερα προβληματικοί κλάδοι παραγωγής, πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην παραγωγή τοπικών ποιοτικών προϊόντων με διέξοδο στην αγορά.
Το όραμά μας βασίζεται στην εδραίωση ενός νέου παραγωγικού, κοινωνικού και διατροφικού πρότυπου, που θα βασίζεται στην αειφόρο ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της τροφής ως κοινωνικό αγαθό.
Και ο άμεσος στόχος που θέτουμε είναι, η ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του αγροτοδιατροφικού τομέα και η ανάδειξή του σε βασικό μοχλό ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
«Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
7.00 - 7.30  ΈΝΑΡΞΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
7.30 - 7.50  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
                  (Από συνειδητή επιλογή ή ως  επιχειρηματικότητα ανάγκης) 
                   ΜΙΜΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΓΕΩΠΟΝΟΣ Τ.Ε.) 
7.50- 8.10  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ (ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ
                  ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ (Δυνατότητες ανάπτυξης - διέξοδοι στην αγορά)  
                  ΧΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ
8.10 - 9.00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ