Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ



Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμα σκάνδαλο σε βάρος των εργαζομένων στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Συγκεκριμένα ενώ οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας 130.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 42 εργαζόμενους ενάντια στον εργολάβο Ρουμελιώτη,η ΔΕΗ καθυστερεί αδικαιολόγητα να καταβάλει το ποσό που είναι παρακρατημένο ονομαστικά για κάθε εργαζόμενο. 
 
Ο εργολάβος Ρουμελιώτης άφησε τους εργαζόμενους χρωστούμενα από το 2011 (δεδουλευμένα , επιδόματα αδείας, άδεια, Δ.Π και Δ.Χ). Επίσης ο συγκεκριμένος εργολάβος χρωστάει και σε άλλους εργαζόμενους που δεν έχουν προχωρήσει σε δικαστική διεκδίκηση, καταπάτησε πολλές φορές την εργατική νομοθεσία, απολύοντας αυθαίρετα εργαζόμενους , τρομοκρατώντας όποιον διεκδικούσε τα δεδουλευμένα του.
Ενώ οι εργαζόμενοι φτύνουν στην κυριολεξία αίμα για να πάρουν τα δεδουλευμένα, έστω μέσα από τη δικαστική οδό, ακόμα και τότε η ΔΕΗ κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα.
Το σωματείο μας προχώρησε σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις το 2011 και το 2012 γι’ αυτήν την υπόθεση Έτσι και τώρα, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις , αν η ΔΕΗ δεν προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των παρακτρατηθεντων ποσών και δεν υλοποιήσει την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Η κατάσταση αυτή στην εργολαβία τους Ρουμελιώτη είναι μόνο μία από τις δεκάδες περιπτώσεις κατάφορης παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. Σε πολλούς χώρους δουλειάς οι εργολάβοι έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, δεν καταβάλουν τις νόμιμες υπερωρίες και τις προσαυξήσεις, δεν δίνουν τα επιδόματα και τα δώρα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι κ.α
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ , του ανταγωνισμού . Κέρδη για τα μονοπώλια και τους εργολάβους, φτώχια και εξαθλίωση για τους εργαζομένους.



Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα μας
Για να είναι νικηφόρος ο αγώνας, προϋπόθεση είναι η διεύρυνση των αιτημάτων μας στη λογική ικανοποίησης του συνόλου των αναγκών μας, όλων όσων μας ανήκουν.