Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Να σταματήσει η βιομηχανία καταδικαστικών αποφάσεων ενάντια στους αγρότες

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης καταδίκασε 5 αγροτοσυνδικαλιστές σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Η καταδίκη αφορούσε το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων, τον Ιανουάριο του 2010. Πρόκειται για απόφαση που προστίθεται σε πολλές ανάλογες ανά τη χώρα με τις οποίες ποινικοποιούνται οι αγώνες των αγροτών. 

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι «οι αγρότες είναι βολεμένοι με τις επιδοτήσεις», ότι «προβαίνουν σε κινητοποιήσεις τον χειμώνα επειδή κάθονται», ότι « με τις κινητοποιήσεις τους εκβιάζουν την κοινωνία και κρατούν όμηρους τους πολίτες». Επίσης, αναφέρθηκε προειδοποιητικά ενόψει νέων αγροτικών κινητοποιήσεων.
Αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά ο ρόλος της Δικαιοσύνης -ως τμήμα του αστικού κρατικού μηχανισμού- και η συμβολή της στην τρομοκράτηση των αγροτών, γενικότερα του αγωνιζόμενου λαού, στην κατασυκοφάντηση των αγώνων τους.
Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να μην σκύψουν το κεφάλι, να οργανωθούν, να προετοιμάσουν την απάντησή τους με βάση τα δικά τους συμφέροντα σε συμμαχία με τους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Κοζάνη, 03-12-2013