Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τα ψέματα τελείωσαν, η επίθεση στην κατοικία είναι υπαρκτή

Τα ψέματα τελείωσαν, η επίθεση στην κατοικία είναι υπαρκτή, άμεση και ο κίνδυνος να εκπλειστηριαστούν περιουσίες από τράπεζες,ταμεία και εφορίες αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Από την 1 Ιανουαρίου 2014 απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί για όλα τα περιουσιακά στοιχεία εφόσον καταργήθηκε το όριο προστασίας για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες, εκτός της πρώτης κατοικίας η οποία συνεχίζει να προστατεύεται για 1 χρόνο ακόμα αλλά με αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις οι οποίες μάλιστα θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά!!!
 
Η κατάργηση του ορίου των 200.000 ευρώ κάτω από το οποίο απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί της κινητής και ακίνητης περιουσίας από τράπεζες, αφήνει απροστάτευτους ΟΛΟΥΣ τους δανειολήπτες. Οι τράπεζες θα μπορούν να προχωρούν ανενόχλητες σε πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων και ο δανειολήπτης θα καλείται να αποδείξει (δικαστικά) ότι πρόκειται για την πρώτη του κατοικία.
Μόνη η προστασία της πρώτης κατοικίας θα επιτρέπει πλειστηριασμούς όλων των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, έτσι μπορεί να χαθεί η πατρική κατοικία (το σπίτι στο χωριό), τα αγροτεμάχια κ.λ.π. ΟΛΩΝ για οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ (όριο που παραμένει από προηγούμενη διάταξη).
Ενδεικτικά με την προτεινόμενη ρύθμιση ΔΕΝ προστατεύονται:
· 1.Δανειολήπτες κάτοικοι περιοχών με υψηλές αντικειμενικές αξίες και κατοικία με αντικειμενική αξία πάνω από 200.000 ευρώ (ανεξαρτήτως εισοδήματος).
· 2. Δανειολήπτες με οικογενειακό εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ, ανεξάρτητα της αξίας της κατοικίας τους (π.χ. οικογενειακό εισόδημα 36.000 κατοικία με αντικειμενική αξία 50.000 ευρώ, δεν προστατεύεται).
· 3. Δανειολήπτης αγρότης, δεν προστατεύονται οι εγκαταστάσεις που απέκτησε με δάνεια ( θερμοκήπια κλπ).
· 4. Δανειολήπτες που έχουν εκτός από την πρώτη κατοικία και άλλα περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν προστατεύονται.
· 5. Δανειολήπτες με συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία πάνω από 270.000 ευρώ, χάνουν και την πρώτη τους κατοικία.
· 6. Δανειολήπτες ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι που δεν έχουν εισόδημα ή που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν και τα βιβλία τους, οι οποίοι καλούνται να καταβάλλουν ποσό που αντιστοιχεί στο 30% τουλάχιστον της τελευταίας ενήμερης δόσης.
· 7. Οι εγγυητές αν δεν έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις ένταξης με τους πρωτοφειλέτες.
· 8. Όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα καταφυγής σε δικαστική προστασία προκειμένου να αποδείξουν ότι η κατοικία που εκπλειστηριάζεται είναι η πρώτη η ότι έχουν πραγματική αδυναμία καταβολής οποιασδήποτε δόσης.
· 9. Δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία για οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τα ψέμματα τελείωσαν, η επίθεση στην κατοικία είναι υπαρκτή, άμεση και ο κίνδυνος να εκπλειστηριαστούν περιουσίες από τράπεζες,ταμεία και εφορίες αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας.

 Της Κατερίνας Κνήτου από την ΑΥΓΗ