Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση των Σερβίων



Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθμιση-Βελτίωση Εσωτερικής Οδοποιίας και Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Σερβίων» υπέγραψε σήμερα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος
.
 Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 3.150.000€ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ το οποίο όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού θα αλλάξει την όψη και την φυσιογνωμία των Σερβίων αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και συνδυάζοντας τα με την περιοχή των Κάστρων.
 Το έργο περιλαμβάνει την αναμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας και συνολική παρέμβαση στις κεντρικές οδούς Παπανδρέου, 117 Εθνομαρτύρων, Κάρπου, Μακεδονομάχων με νέα χάραξη των αξόνων των μονοδρομημένων κεντρικών οδών με ελαχιστοποίηση του οδοστρώματος, μεγιστοποίηση των πεζοδρομίων και εξασφάλιση οργανωμένων χώρων στάθμευσης κατά μήκος αυτών, διαβάσεις πεζών, σύνδεση των οδών αυτών με τους παράπλευρους δρόμους, φωτισμό κ.α.
 Στο πλαίσιο αυτό ήταν ενταγμένη και η αγορά από το ΚΤΕΛ του οικοπέδου στο κέντρο των Σερβίων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης και θα εξυπηρετεί εκτός των άλλων και το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων που κατασκευάζεται αυτό το διάστημα.
 Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού αναφέρθηκε και στις διαδικασίες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ επισημαίνοντας ότι η εκπόνηση των μελετών ανατέθηκε το 2008 ολοκληρώθηκαν, όσον αφορά το πρώτο τμήμα τους, το 2010 χωρίς όμως να υπάρχει ωριμότητα και ετοιμότητα για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
 Στη διετία 2011-12, όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος «ωριμάσαμε το έργο, ακολούθησε η πρόταση υποβολής του έργου, οι διαδικασίες ελέγχου και η ένταξή του το 2013. Ταυτόχρονα αυτήν την τριετία η δημοτική αρχή προχώρησε στην αποπληρωμή  περίπου 400.000€ στο σύνολο των 600.0000€ που κόστισαν οι μελέτες.
Μία μικρή καθυστέρηση που υπήρξε οφείλονταν στο γεγονός ότι η ανάπλαση συνδέθηκε κάποια στιγμή και με την πορεία της αναστύλωσης του διατηρητέου κτιρίου ΄΄Ράπτη΄΄ με αποτέλεσμα να υπάρξει αναθεώρηση της μελέτης σε τμήμα της Κεντρικής Πλατείας ώστε να είναι συμβατή με το διατηρητέο κτίριο. Ακολουθώντας πιστά τις εξαγγελίες και το πρόγραμμα μας, με την ανάπλαση των Σερβίων δίνεται συνέχεια στην υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων στο Δήμο Σερβίων  -Βελβεντού».
 Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού ζήτησε την κατανόηση των πολιτών και κυρίως των επαγγελματιών κατά την περίοδο των εργασιών. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή των παρεμβάσεων καθώς και με εκπροσώπους φορέων.
Το έργο μελετήθηκε από την ΑΝΚΟ ενώ εντάχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΣΠΑ. Παράλληλα με το συγκεκριμένο έργο θα εκτελεστεί και το υποέργο  που αφορά στην υπογειοποίηση από την πλευρά της ΔΕΗ δικτύων χαμηλής και υψηλής τάσης και 3 υπογείων σταθμών και την αποξήλωση του εναέριου δικτύου προϋπολογισμού 984.000€. 



Βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=G73T2kTGAnI&feature=youtu.be