η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΥΤ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΑΔΜΗΕ«ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ»

Στις 15/1/2014 στο ΚΥΤ Καρδιάς πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Ε.ΕΝ με θέμα την οργάνωση των αγώνων με αφορμή την κατάθεση και ψήφιση στην Βουλή του νομοσχεδίου  που αφορά την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για την σκοπιμότητα πώλησης του ΑΔΜΗΕ στους μονοπωλιακούς ομίλους, για το ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από μία τέτοια εξέλιξη.
 
Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν για ακόμα μία φορά, τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που έβαλαν πλάτες στις επιταγές των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας και αποδέχτηκαν την οδηγία της Ε.Ε για τον διαμελισμό της ΔΕΗ.
Η Γενική Συνέλευση ήταν συνέχεια μιας σειράς περιοδειών και συγκεντρώσεων σε ορυχεία και σταθμούς, στην προσπάθεια να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα για συμπόρευση όλων των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Ενημερώσαμε και χτυπήσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις που με βάση την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, δρομολογεί αρνητικές εξελίξεις για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ έπεται συνέχεια με την παραχώρηση του 30% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον ιδιώτη μέσα από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». Το έγκλημα θα συνεχιστεί με την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ που είναι ενταγμένες στο ΤΑΙΠΕΔ

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να συνεχίσουμε τη δράση που ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων.
Þ           Συνεχίζουμε τις περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς αλλά και στις πόλεις και τα γύρω χωριά με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.
Þ           Την Δευτέρα 20/1/2014 συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς στις 12:00.
Þ           Την Τετάρτη 22/1/1014 συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας στις 19:00.
Þ           Την Πέμπτη 23/1/2014 περιφρούρηση της Απεργίας στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς και απεργιακή συγκέντρωση στον Πεζόδρομο Κοζάνης στις 10:30.

Πτολεμαΐδα 15/1/2014