Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει και συνεχίζει να χαρατσώνει το λαό για την υγεία!

Αντικατάστησε το 25ευρο για κάθε εισαγωγή στα νοσοκομεία, με άλλο αντιλαϊκό φόρο στο καπνό, για να εισπράξει περισσότερα Το ζήτημα για τους εργαζόμενους δεν είναι με ποιο τρόπο θα αδειάζει η τσέπη τους, αλλά να σταματήσει επιτέλους να πληρώνει για την υγεία από ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι τα 5ευρα στα εξωτερικά ιατρεία, το 1€ για κάθε συνταγή και κάθε είδους πληρωμές. 

Να σταματήσει η ζωή των εργαζομένων, των άνεργων και των ανασφάλιστων, των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων καθώς και των οικογενειών τους να εξαρτάται από τη τσέπη τους, λες και είναι προσωπική τους ευθύνη η υγεία. Έχουν χρυσοπληρώσει για τις υπηρεσίες υγείας! Έχουν χρυσοπληρώσει τα κέρδη της εργοδοσίας ακόμα και σε βάρος της υγείας τους ακόμα και με τη ζωή τους! Το κράτος είναι αυτό που πρέπει να αναλάβει αποκλειστικά την ευθύνη να χρηματοδοτεί με επάρκεια τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα υγείας και κάθε δημόσια υπηρεσία υγείας. Λεφτά υπάρχουν. Ας πάει να τα πάρει από την εργοδοσία, που βγάζει πακτωλό κερδών από τα μεροκάματα πείνας, από την απλήρωτη δουλειά, από τα δανεικά και αγύριστα, από την μείωση των εισφορών της στα ασφαλιστικά ταμεία, από τους μισθούς χαρτζιλίκι που δίνει στα παιδιά της μαθητείας του ΟΑΕΔ κά.
Πάει πολύ να κάνει μαθήματα αλληλεγγύης η κυβέρνηση που έχει στείλει 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία, που έχει δημιουργήσει εκατομμύρια ανασφάλιστους και εκατομμύρια που ζουν στα όρια της φτώχιας, που στέλνει και από πάνω τα ανεξόφλητα νοσήλια, των ασθενώνπου δεν έχουν να πληρώσουν στα επείγοντα των νοσοκομείων, στις εφορείες!Τα 826 εκατ. Ευρώ λιγότερα που προβλέπει από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη υγεία-ΕΟΠΥΥ, δεν θα τα βγάλει από τη δική μας πλάτη!
Μας χαρατσώνουν για να επιδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν το επιτρέπουμε!
Παρόμοια μέτρα προωθούν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Είτε έχουν ελλείμματα, είτε όχι. Είτε έχουν Μνημόνια, είτε όχι. Είτε εφαρμόζουν πολιτική «Μέρκελ» είτε πολιτική «Ομπάμα». Παντού με τον ίδιο στόχο. Με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, να γίνουμε φθηνότεροι οι εργαζόμενοι για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας και της Ε.Ε.
Στείλτε στον αγύριστο, τις ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ. Χειροκροτάνε για την αντικατάσταση του 25ευρου από το φόρο στο καπνό. Κουβέντα για να καταργηθεί το ισοδύναμο μέτρο. Αθωώνουν την κυβερνητική πολιτική, που βρήκε άλλο τρόπο να επιβάλει επιπρόσθετες πληρωμές για τη υγεία σε βάρος του λαού. Στηρίζουν τη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την υγεία του και πρέπει να πληρώνει.
Στη συνεδρίαση του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ 17/1/2014, η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το θεώρησαν και νίκη του κινήματος…να ψάχνουμε δηλαδή με ποιο τρόπο θα πληρώνουμε χαράτσια στην υγεία, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Νίκη του κινήματος θα είναι η κατάργηση κάθε πληρωμής και των ισοδύναμων μέτρων σε βάρος του λαού. Να καταργηθεί η εμπορευματοποίηση της υγείας. Και τέτοια νίκη προϋποθέτει να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από αυτές τις ηγεσίες. Ν΄ αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στα σωματεία σ ε βάρος αυτών των παρατάξεων. Σημαίνει ισχυρό ΠΑΜΕ για ισχυρά σωματεία.
Γενάρης 2014