η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.ΕΝ.Η συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με έκτακτη τροπολογία που ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο  για την πώληση του ΑΔΜΗΕ δεν αναγνωρίζει υποχρεώσεις που είχε η ΔΕΗ απέναντι στο ασφαλιστικό των εργαζόμενων, ώστε να ξεπεράσει νομικά κωλύματα στην πώληση. Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ο βρώμικος ρόλος του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΣΑΔ που με την υπογραφή τους πέρασε ο αντεργατικός  νόμος 2773/99 που προέβλεπε την διάλυση του ασφαλιστικού ως προϋπόθεση για την είσοδο της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο.
 
Η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι συνέχεια της πολιτικής που στόχο είχε να μετατραπεί η ενέργεια σε εμπόρευμα για τα κέρδη των μονοπωλίων, με καταστροφικές συνέπειες για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και θα συνεχιστεί με την πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ. Αυτήν την πολιτική την υλοποίησαν χέρι -χέρι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κόμματα του ευρομονόδρομου, οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ, οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση. Αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους σε όλα, τώρα καλούν τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα, θέλουν τους εργαζόμενους χειροκροτητές των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση να τους ξεπλύνουν από τις ευθύνες τους ενόψει εκλογών, θέλουν το κίνημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κυβερνητικής αλλαγής. Θέλουν τα θύματα να χειροκροτούν τους θύτες για μία ακόμα φορά.
Μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ο κοινός αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική από όποιον και αν εφαρμόζεται.
ΔΩΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ Σ.Ε.Ε.ΕΝ
  • Περιφρουρούμε την απεργία στα Ορυχεία και ΑΗΣ, στον ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.
  • Τρίτη 28/1  : 7:00π.μ -  Περιφρούρηση στο ΚΥΤ Καρδιάς.
: 11:00π.μ  - Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαίδας.
: 19:00μ.μ Σύσκεψη φορέων και πολιτών στο κοινοτικό κατάστημα Ποντοκώμης
  • Τετάρτη 29/1 : 7:00π.μ - Περιφρούρηση στο ΚΥΤ Καρδιάς.
    : 11.π.μ – Συγκέντρωση στον Πεζόδρομο Κοζάνης
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Þ           Όχι στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας.
Þ           Άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Þ           Υπογραφή Σ.Σ.Ε για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και κατάργηση του δουλεμπορίου.
Þ           Άμεση μετεγκατάσταση των πλητομενων οικισμών, μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Þ           Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στον οποίο θα εντάσσεται και η ΔΕΗ που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος, πλήρως κοινωνικοποιημένο, αποδεσμευμένο από τις οδηγίες και τους νόμους της Ε.Ε
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 28/1/2014 – ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/1/2013 – ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ