Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ - ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Η επιβολή των νέων χαρατσιών στην υγεία με τα 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς και η επιπλέον επιβάρυνση με 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων είναι τα νέα άθλια μνημονικά μέτρα που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους πολίτες, ως καλωσόρισμα για το νέο έτος της «ανάπτυξης».
 
Το χαράτσι για την εισαγωγή στα νοσοκομεία δείχνει με τον πιο ακραίο τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε καν την υγεία των πολιτών, μπροστά στη δέσμευσή της να υλοποιήσει το μνημόνιο. 
Συνεχίζοντας ακάθεκτη το έργο της απαξίωσης της δημόσιας υγείας και της διάλυσης των κοινωνικών δομών, δίνει τη χαριστική βολή σε εκείνα τα στρώματα του ελληνικού λαού που έφθασαν στα όρια της επιβίωσης απαγορεύοντας ουσιαστικά την πρόσβαση τους στα δημόσια νοσοκομεία.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει και ο κίνδυνος για τη ζωή χιλιάδων πολιτών είναι πλέον ορατός. Όσο και να προσπαθεί ο κ. Γεωργιάδης με τις συνεχείς τηλεοπτικές του «παραστάσεις» να διευρύνει τις ¨εξαιρέσεις¨ από αυτό το μέτρο και να δικαιολογήσει τα έργα και τις ημέρες του στο Υπουργείο Υγείας, δεν μπορεί να κρύψει από τον ελληνικό λαό ότι μοναδικός στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και η συνεχής οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.
Αν τους λείπουν χρήματα, όπως επικαλούνται, για τα νοσοκομεία, ας τα αναζητήσουν ανάμεσα στους μεγάλους φοροφυγάδες, στις μίζες, τις λίστες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που διαχρονικά δημιούργησαν τα κόμματά τους και όχι στις τσέπες του ελληνικού λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και δεσμεύεται για την άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού χαρατσιού που επιβλήθηκε στην υγεία καθώς και για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας. 
-Καλούμε τον λαό να οργανώσει την αντίστασή του απέναντι σε κάθε άδικο μέτρο που προσπαθεί βίαια να επιβάλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.
-Να ανατρέψει τους υπαίτιους της πολιτικής και κοινωνικής βαρβαρότητας.

-Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (7/1/2014)