Γίνεται !

η παπαριά της ημέρας: "of course ... are we gluing coffee pots?"

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους αγρότες που δίνουν μάχη για την επιβίωση ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. Οι εξοντωτικοί φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια , τα οικόπεδα και τα χωράφια, οι παρακρατήσεις επιδοτήσεων, οι δικαστικές διώξεις για χρέη χαράτσια, οι τεράστιες αυξήσεις στη τιμή του αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος κ.α σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού τους οδηγούν με γρήγορο ρυθμό στο ξεκλήρισμα τους.

 
Η πολιτική αυτή είναι συνέπεια της ΚΑΠ και της αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε που στόχο έχουν την συγκέντρωση της γης  σε λιγότερα χέρια, το μεγαλύτερο έλεγχο της παραγωγής από τα μονοπώλια. 
Η πολιτική αυτή που  εξαθλιώνει τους αγρότες και αυτή που προωθεί την περεταίρω ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας που εξαθλιώνει την εργατική τάξη, έχουν κοινή μήτρα που δεν είναι άλλη από την ανάγκη προάσπισης της κερδοφορίας των μονοπωλίων ώστε να ξεπεράσουν την κρίση τους. Η επίθεση αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η συγκέντρωση της γης θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής των τροφίμων που θα είναι ακόμα ένα χτύπημα για τους εργαζόμενους στην ενέργεια και το σύνολο της εργατικής τάξης μετά από τις μεγάλες μειώσεις μισθών. Από την άλλη η περεταίρω ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας θα  σημάνει αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και για τους αγρότες οδηγώντας τους πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα.
Πολλοί εργαζόμενοι στην ενέργεια, κυρίως αυτοί με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα, εργαζόμενοι στις εργολαβίες ) είχαν συμπληρωματικό εισόδημα από αγροτικές ασχολίες που τους έδινε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες κάτι που με βάση τις εξελίξεις θα χαθεί.
Μόνη διέξοδος για τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους στην Ενέργεια, το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι ο κοινός αγώνας ενάντια στη πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ενάντια στην ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική  της Ε.Ε, ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το ευρωμονόδρομο.
Να δώσουμε τέλος στον κοινωνικό αυτοματισμό που στόχο έχει να στρέψει μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη ώστε να περάσει πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολιτική, να προωθήσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία, της συμμαχία της εργατικής τάξης με φτωχομεσαίους αγρότες , τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες ,τις νέες και τους νέους των φτωχών λαϊκών οικογενειών.
Να παλέψουμε από κοινού για έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στον οποίο θα εντάσσεται η ΔΕΗ και το σύνολο του κλάδου της Ενέργειας, που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τους κέρδους. Μόνο τότε θα εξασφαλιστεί φτηνή ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό πετρέλαιο) και ικανοποιητικό  εισόδημα  για τους αγρότες, θα εξασφαλιστεί η παραγωγή φτηνών και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα .
 
Πτολεμαΐδα 22/1/2014